Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Talenbeleid

Op deze website vindt u informatie over de activiteiten van de Europese Centrale Bank in de 24 officiële talen van de Europese Unie (EU).

Alle informatie is beschikbaar in het Engels, maar we zorgen ervoor dat de belangrijkste informatie, vooral als die relevant is voor de Europese burger, ook in andere officiële EU-talen beschikbaar is.

Wat is er in uw taal te vinden?

De homepage, alle pagina's onder ‘Over de ECB’ en ‘De euro’ en de startpagina's van de acht verschillende rubrieken van de site zijn zowel in het Engels als in andere officiële EU-talen beschikbaar. Dat geldt ook voor onze monetairbeleidsbeslissingen, ons jaarverslag, bepaalde informatie over onze monetairbeleidsstrategie en een aantal andere teksten.

Informatie op de website wordt soms in meerdere EU-talen vertaald en is dan mogelijk beschikbaar in een taal die u begrijpt, ook al is het niet uw moedertaal. Sommige toespraken en blogposts van en interviews met de president en andere directieleden zijn ook in andere talen dan het Engels beschikbaar. Persberichten zijn normaal gesproken in het Engels. Als ze van belang zijn voor een breder publiek dan alleen deskundigen, worden ze ook in andere officiële EU-talen gepubliceerd.

Wetgeving van de ECB wordt doorgaans in alle officiële EU-talen gepubliceerd en is beschikbaar op EUR-Lex.

Informatie over onze openbare raadplegingen is ook in meerdere talen beschikbaar. Bijdragen aan openbare raadplegingen kunnen in alle officiële talen van de EU worden ingestuurd.

Voor informatie over de euro en daarmee samenhangende onderwerpen in andere EU-talen kunt u ook terecht op de website van een van de nationale centrale banken van de EU.

Ons taalbeleid in de praktijk

Door cookies te accepteren helpt u ons de belangstelling voor vertalingen van delen van onze website alsook afzonderlijke pagina's in kaart te brengen, zodat we in het vervolg gerichter kunnen vertalen. Als de vertaling van een webpagina in de door u gewenste taal nog in voorbereiding is, staat dat op de pagina aangegeven.

De uitvoering van het taalbeleid is in handen van het directoraat-generaal Communicatie van de ECB.

Vragen aan de Europese Centrale Bank kunt u stellen in alle officiële EU-talen. Stuur ons het aanvraagformulier informatie.

Alle pagina's in dit deel