Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Tietoa eri kielillä

Euroopan keskuspankki (EKP) kertoo verkkosivuillaan toiminnastaan Euroopan unionin (EU) virallisilla kielillä.

Tärkeimmät ja suurta yleisöä todennäköisesti kiinnostavat sivut ovat monikielisiä. Kaikista sivuista on olemassa englanninkielinen versio.

Mitkä sivut ovat saatavilla suomeksi?

Kotisivu ja osiot ”Euroopan keskuspankki” ja ”Euro” on käännetty EU:n virallisille kielille, samoin muiden osioiden aloitussivut. Myös rahapoliittiset päätökset, vuosikertomukset ja useat esimerkiksi rahapolitiikan strategiaa käsittelevät sivut ovat monikielisiä.

Osasta sivuja on olemassa useampia kieliversioita, vaikka suomennosta ei olisikaan. Esimerkiksi pääjohtajan ja muiden johtokunnan jäsenten puheita, haastatteluja ja blogikirjoituksia voi lukea muutamallakin kielellä. Lehdistötiedotteet ovat tavallisimmin englanninkielisiä, mutta jos niiden arvioidaan kiinnostavan muitakin kuin asiantuntijoita, ne saatetaan kääntää muillekin EU:n kielille.

EKP:n säädökset julkaistaan yleensä kaikilla EU:n virallisilla kielillä EUR-Lex-sivustolla.

Julkisista kuulemisista on tarjolla tietoa useilla kielillä, ja niihin voi osallistua millä tahansa EU:n virallisella kielellä.

Myös monien EU-maiden keskuspankit julkaisevat verkkosivuillaan tietoa esimerkiksi eurosta omilla kielillään.

Miten verkkosivuja suunnitellaan?

Sivustolla käytetään evästeitä, joiden avulla saadaan tilastotietoa siitä, mitä sivuja ja osioita verkkosivuilla luetaan tai kenties haluttaisiin lukea eri kielillä. Tilastojen pohjalta voidaan julkaista käännöksiä niistä sivuista, joihin lukijoiden arvellaan haluavan tutustua omalla kielellään. Jos jokin sivu ei vielä ole saatavilla lukijan valitsemalla kielellä, se mainitaan sivulla.

Kielivalintoja suunnitellaan viestinnän pääosastolla.

Voit lähettää kysymyksiä tietopyyntölomakkeella. Lomakkeessa voi käyttää mitä tahansa EU:n virallisista kielistä.

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut