European Central Bank - eurosystem
Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Verkkosivujen kieli

Euroopan keskuspankin toiminnasta löytyy tietoa näiltä verkkosivuilta Euroopan unionin 24 virallisella kielellä.

Tärkeimmät ja suurta yleisöä todennäköisesti kiinnostavat sivut ovat monikielisiä. Kaikista sivuista on olemassa englanninkielinen versio.

Mitkä sivut ovat saatavilla suomeksi?

Kotisivu ja osiot ”Euroopan keskuspankki”, ”Oheistietoa” ja ”Euro” ovat luettavissa kaikilla virallisilla kielillä, samoin muiden osioiden aloitussivut. Myös rahapoliittiset päätökset, vuosikertomukset ja keskeisimmät tiedot esimerkiksi rahapolitiikan strategiasta ovat monikielisiä.

Osasta sivuja on olemassa useampia kieliversioita, vaikka suomennosta ei olisikaan. Esimerkiksi pääjohtajan ja muiden johtokunnan jäsenten puheita, haastatteluja ja blogikirjoituksia voi lukea muutamallakin kielellä. Lehdistötiedotteet ovat tavallisimmin englanninkielisiä, mutta jos niiden arvioidaan kiinnostavan muitakin kuin asiantuntijoita, ne käännetään muillekin EU:n kielille.

EKP:n säädökset julkaistaan yleensä kaikilla EU:n virallisilla kielillä EUR-Lex-sivustolla.

Julkisista kuulemisista on tarjolla tietoa useilla kielillä, ja niihin voi osallistua millä tahansa EU:n virallisella kielellä.

Myös EU:n kansalliset keskuspankit julkaisevat verkkosivuillaan tietoa esimerkiksi eurosta omilla kielillään.

Verkkosivujen kieli tulevaisuudessa

Sivustolla käytetään evästeitä, joiden avulla saadaan tilastotietoa siitä, mitä sivuja ja osioita verkkosivuilla luetaan tai haluttaisiin lukea eri kielillä. Tilastojen pohjalta voimme julkaista käännöksiä niistä sivuista, joihin lukijat haluavat tutustua omalla kielellään. Jos jokin sivu ei vielä ole saatavilla valitsemallasi kielellä, se mainitaan sivulla.

Kielivalintoja suunnitellaan viestinnän pääosastolla.

Jos sinulla on kysyttävää EKP:ltä, meille voi lähettää sähköpostia osoitteeseen info@ecb.europa.eu millä tahansa EU:n virallisella kielellä.

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut