Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

A honlap nyelvpolitikája

Ezen a honlapon az Európai Központi Bank tevékenységéről az Európai Unió (EU) 24 hivatalos nyelvén találhat információkat.

Angolul a teljes tartalom elérhető, de gondoskodunk róla, hogy a legfontosabb anyagok, különösen amelyek számot tarthatnak az európai polgárok érdeklődésére, a többi hivatalos uniós nyelven is elérhetők legyenek.

Mit találhat meg a kívánt nyelven?

A kezdőlap mellett a „Rólunk” és „Az euro” szekciók összes oldala, valamint mind a nyolc szekció kezdőlapja az angolon kívül más hivatalos uniós nyelven is elérhető. Szintén a többnyelvű kategóriába tartoznak monetáris politikai döntéseink, az éves jelentésünk, a monetáris politikai stratégiánkról szóló egyes információk és egyéb szövegek.

Bizonyos weboldalakat az uniós nyelvek szűkebb körére fordítunk le, amelyek között olyat is találhat, amely bár nem az anyanyelve, de megérti. Az elnök és más igazgatósági tagok egyes beszédei, interjúi és blogbejegyzései szintén megtalálhatók az angol mellett más nyelven is. A sajtóközlemények rendesen angolul jelennek meg, és amennyiben a szakértők mellett a szélesebb közönséget is érdekelhetik, akkor más uniós nyelvű fordításukat is rendelkezésre bocsátjuk.

Az EKB által hozott jogszabályok általában minden hivatalos uniós nyelven megjelennek, és az EUR-Lex webhelyén érhetők el.

Az EKB nyilvános konzultációiról szóló tartalom is rendelkezésre áll bizonyos nyelveken. A konzultációra beérkező észrevételeket ugyanakkor az összes hivatalos uniós nyelven fogadjuk.

Az euróról és egyéb kapcsolódó témákról az EU nemzeti központi bankjainak weboldalain is találhat a kívánt nyelven információkat.

Nyelvhasználati elveink alkalmazása

Ha a honlapunkra látogatók elfogadják a sütiket (cookie-k), hozzásegítenek bennünket olyan aggregált statisztikákhoz, amelyekből következtetni tudunk az egyes weboldalak és szekciók fordítása iránti igényre. Ez lehetővé teszi, hogy célzottabban válasszuk ki a lefordításra érdemes tartalmat. Ha valamely weboldal még nem érhető el a kiválasztott nyelven, erről az adott oldalon tájékoztatjuk az olvasót.

A fenti nyelvhasználati elvek alkalmazásáról az EKB Kommunikációs Főigazgatósága gondoskodik.

Ha kérdése lenne az Európai Központi Bankhoz, vegye fel a kapcsolatot a bármely hivatalos uniós nyelven elérhető információkérő lap kitöltésével.

Ebben a szekcióban található oldalak