Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Съботни дни за посещение в Европейската централна банка

22 юни 2016 г.
  • Веднъж месечно – всяка първа събота на месеца – регистрирани посетители могат да разгледат сградата на ЕЦБ.
  • Организирани обиколки на английски или немски език ще представят на посетителите Гросмарктхале и офисната кула.
  • Освен това ЕЦБ увеличи капацитета си за предварително заявени групови посещения.

Европейската централна банка (ЕЦБ) отваря врати за организирани обиколки за регистрирани посетители. За първи път от преместването на ЕЦБ в новата ѝ централа в края на 2014 г. гражданите ще могат да посетят офисната кула и историческото Гросмарктхале и да се насладят на спиращата дъха панорама на Франкфурт от двадесет и седмия етаж.

Обиколките ще започнат на 2 юли и ще се провеждат всяка първа събота на месеца поне до края на тази година. От 12:00 до 16:30 ч. ще се състоят обиколки с придружител на английски или немски език за групи от най-много 25 души. Продължителността им е около един час.

Освен това ЕЦБ увеличи капацитета си да посреща групи посетители извън тези дни. Тя приканва училища, студенти и други групи да се регистрират за посещение. Опознавателните посещения обхващат например историята и функционирането на еврозоната. По-конкретни теми са възможни по заявка.

Повече информация за посещенията в ЕЦБ ще намерите в раздела Посещение в Европейската централна банка > Architecture and art visits на уебсайта на банката.

Медиите могат да се обръщат за информация към Росио Гонсалес / Щефан Рукамп на телефон: +49 69 1344 6451.

ДАННИ ЗА КОНТАКТ

Европейска централна банка

Генерална дирекция „Комуникации“

Възпроизвеждането се разрешава с позоваване на източника.

Данни за контакт за медиите