Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Európai Központi Bank szombatonként megnyitja kapuit

2016. június 22.
  • A regisztrált látogatók havonta egyszer, minden hónap első szombatján járhatják be az épületet
  • Az angol és német nyelvű tárlatvezetés során a Großmarkthalle és az irodatorony területére tekinthetnek be a látogatók
  • Az EKB az előzetesen bejelentett csoportok fogadására is megnövelte kapacitását

Az Európai Központi Bank (EKB) megnyitja kapuit, a regisztrált látogatók tárlatvezetés mellett tekinthetik meg az épületet. Az EKB 2014 végén költözött új székházába, a látogatók pedig most először kapnak lehetőséget arra, hogy bejárják az irodatorony és a műemlék jellegű Großmarkthalle területét, és a 27. emeletről gyönyörködjenek a városra nyíló kilátásban.

Az első tárlatvezetésre július 2-án kerül sor, ezt követően – legalább az év végéig – minden hónap első szombatján van lehetőség az épület megtekintésére. A legfeljebb 25 fős csoportok 12:00 és 16:30 között látogathatják az irodaházat, angol vagy német nyelvű, közel 60 perces tárlatvezetés mellett.

Az EKB megnövelt kapacitással fogadja az egyéb időpontokban érkező látogatói csoportokat, és örömmel várja diákok, iskolák és más csoportok jelentkezését is. Az oktatási célú tárlatvezetés során a látogatók az euroövezet kialakulásával és működésével ismerkedhetnek meg, igény szerint azonban konkrétabb témakörökről is szó eshet.

Az EKB épületének megtekintésével kapcsolatban bővebb tájékoztatás a bank honlapján, a „Visiting the ECB > Architecture and art visits” menüpont alatt érhető el.

A média képviselői további tájékoztatásért forduljanak Rocío Gonzalezhez vagy Stefan Ruhkamphoz a +49 69 1344 6451-es telefonszámon.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok