European Central Bank - eurosystem
Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

EKP:hen pääsee tutustumaan lauantaisin

22.6.2016
  • EKP:n päärakennuksessa aletaan järjestää yleisökierroksia joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina. Kierrokselle on ilmoittauduttava etukäteen.
  • Opastetuilla yleisökierroksilla vierailijat pääsevät tutustumaan Grossmarkthalleen ja toimistotorniin. Opastus on englannin- tai saksankielinen.
  • Myös etukäteen ilmoittautuneita ryhmiä otetaan vastaan aiempaa enemmän.

Euroopan keskuspankki (EKP) alkaa järjestää opastettuja yleisökierroksia loppuvuonna 2014 käyttöön otetussa päärakennuksessaan. Vierailijoilla on nyt ensi kertaa tilaisuus ihailla toimistotornin 27. kerroksesta avautuvaa näköalaa sekä tutustua aiemmin tukkukaupparakennuksena toimineeseen Grossmarkthalleen.

Opastettuja yleisökierroksia järjestetään 2.7.2016 alkaen joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 12.00–16.30. Tunnin mittaisilla kierroksilla on englannin- tai saksankielinen opastus. Kierrokselle on ilmoittauduttava etukäteen, ja mukaan mahtuu kerralla enintään 25 henkeä. Yleisökierroksia järjestetään ainakin tämän vuoden loppuun asti.

Lisäksi EKP alkaa muina aikoina ottaa vastaan aiempaa enemmän vierailijaryhmiä. Esimerkiksi koululais- ja opiskelijaryhmät voivat varata opintovierailun etukäteen. Vierailun aikana voidaan käsitellä esimerkiksi euroalueen historiaa ja toimintaa, ja pyynnöstä voidaan käsitellä myös muita aiheita.

Lisätietoja on EKP:n verkkosivuilla osiossa ”Euroopan keskuspankissa vieraileminen”.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaavat Rocío Gonzalez ja Stefan Ruhkamp puhelinnumerossa +49 69 1344 6451.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle