Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Europska središnja banka otvara svoja vrata subotom

22. lipnja 2016.
  • Svake prve subote u mjesecu prijavljeni posjetitelji mogu prošetati zgradom ESB-a.
  • Posjetitelji mogu razgledati Grossmarkthalle i uredski toranj uz vodstvo na engleskom ili njemačkom jeziku.
  • ESB sada može primiti i veći broj unaprijed prijavljenih skupina posjetitelja.

Europska središnja banka (ESB) omogućit će prijavljenim posjetiteljima razgledanje uz vodstvo. Prvi put otkako se ESB preselio u svoje novo sjedište krajem 2014. javnost će imati priliku razgledati uredski toranj i povijesni dio Grossmarkthalle te uživati u veličanstvenom pogledu na Frankfurt s 27. kata.

S organiziranim razgledanjima započet će se 2. srpnja, a održavat će se svake prve subote u mjesecu, najmanje do kraja godine. Razgledanje uz vodstvo na engleskom ili njemačkom jeziku organizirat će se za skupine od najviše 25 osoba između 12:00 i 16:30 i trajat će otprilike jedan sat.

ESB sada može primiti i veći broj skupina posjetitelja u drugim terminima. Pozivaju se škole, učenici i ostale skupine da se prijave za posjete. Obrazovni posjeti obuhvaćaju, na primjer, povijest i funkcioniranje europodručja, a moguć je i dogovor oko konkretnijih tema.

Podrobnije informacije o posjetima ESB-u možete pronaći na mrežnim stranicama ESB-a, u odjeljku »Posjet ESB-u > Posjeti povezani s arhitekturom i umjetnošću«.

Predstavnici medija mogu postaviti upite Rocío Gonzalez ili Stefanu Ruhkampu, tel. +49 69 1344 6451.

KONTAKT

Europska središnja banka

glavna uprava Odnosi s javnošću

Reprodukcija se dopušta uz navođenje izvora.

Kontaktni podatci za medije