Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

De Europese Centrale Bank opent op zaterdagen haar deuren

22 juni 2016
  • Een keer per maand, en wel elke eerste zaterdag, kunnen geregistreerde bezoekers het ECB-gebouw bekijken
  • Rondleidingen in het Engels en Duits nemen bezoekers rond in de Grossmarkthalle en de kantoortoren
  • De ECB heeft tevens haar capaciteit voor vooraf geboekte groepsbezoeken uitgebreid

De Europese Centrale Bank (ECB) opent voor geregistreerde bezoekers haar deuren voor rondleidingen. Voor de eerste keer sinds de ECB eind 2014 haar nieuwe hoofdkantoor betrok kan het grote publiek de kantoortoren en de historische Grossmarkthalle bekijken en genieten van een adembenemend uitzicht op Frankfurt vanaf de 27ste verdieping.

De rondleidingen gaan vanaf 2 juli van start en zullen op elke eerste zaterdag van elke maand plaatsvinden, ten minste tot het eind van het jaar. Groepen van maximaal 25 mensen wordt tussen 12:00 en 16:30 uur de gelegenheid geboden aan een Engels- of Duitstalige rondleiding van ongeveer een uur deel te nemen.

De ECB heeft tevens haar capaciteit voor het verwelkomen van groepen bezoekers op andere tijdstippen uitgebreid. De ECB nodigt scholen, studenten en andere groepen uit zich voor een bezoek in te schrijven. Tijdens dergelijke educatieve bezoeken wordt aandacht besteed aan bijvoorbeeld de geschiedenis en werking van het eurogebied, maar specifiekere onderwerpen kunnen op verzoek aan bod komen.

Meer informatie over een bezoek aan de ECB kan worden gevonden onder “Visiting the ECB > Architecture and art visits” op de website van de ECB.

De media kunnen met hun vragen terecht bij Rocío Gonzalez / Stefan Ruhkamp, tel.: +49 69 1344 6451.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media