Ψηφιακό ευρώ
Το Ευρωσύστημα προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο έκδοσης ψηφιακού ευρώ που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τα τραπεζογραμμάτια και κέρματα ευρώ σε φυσική μορφή.
H Isabel Schnabel, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την ΕΚΤ στις αρχές Ιανουαρίου 2027 για να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση στο ΔΝΤ.
Διαβάστε το δελτίο ΤύπουΑυτή η έκδοση παρουσιάζει τις οικονομικές και νομισματικές πληροφορίες στις οποίες στηρίζονται οι αποφάσεις πολιτικής του Διοικητικού Συμβουλίου. Δημοσιεύεται οκτώ φορές τον χρόνο, δύο εβδομάδες μετά από κάθε συνεδρίαση για θέματα νομισματικής πολιτικής.
Διαβάστε το νέο τεύχοςΟι ομιλίες και οι συνεντεύξεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής μπορούν να κινήσουν τις αγορές εξίσου με τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής. Το ιστολόγιο της ΕΚΤ δείχνει πώς οι προγραμματισμένες ομιλίες μπορούν να βοηθήσουν στη μέτρηση των επιδράσεων της νομισματικής πολιτικής στον πληθωρισμό και την απασχόληση στη ζώνη του ευρώ.
Διαβάστε το ιστολόγιο της ΕΚΤ| Διευκόλυνση αποδοχής καταθέσεων | 2,50 % |
| Πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης (σταθερού επιτοκίου) | 2,65 % |
| Διευκόλυνση οριακής χρηματοδότησης | 2,90 % |
| USD | US dollar | 1.1367 | |
| JPY | Japanese yen | 180.57 | |
| GBP | Pound sterling | 0.85986 | |
| CHF | Swiss franc | 0.9409 |