Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по
  • ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Благотворителен концерт за Украйна в Държавната опера в Берлин

2 март 2022 г.

Европейската централна банка (ЕЦБ) и Deutsche Bundesbank застават зад концерт в подкрепа на мира, организиран от Държавната опера в Берлин заедно с оркестъра и хора ѝ под диригентството на Даниел Баренбойм. Концертът ще се състои в Берлин на 6 март 2022 г., неделя, в 11:00 часа централноевропейско време.

Председателят на ЕЦБ Кристин Лагард и председателят на Deutsche Bundesbank Йоахим Нагел ще присъстват на събитието. Двамата изразиха възмущението си от нападението над Украйна от Русия. „В тези мрачни за Европа времена в мислите си ние сме с украинския народ“, заяви госпожа Лагард, а доктор Нагел отбеляза: „Мислите ни са с всички, които страдат от това потресаващо нападение. Важно е да се обединим и да засвидетелстваме солидарността си“.

ЕЦБ, Deutsche Bundesbank и други централни банки от Евросистемата подпомагат благотворителната кампания със собствени дарения. Всички приходи от концерта, както и всякакви други дарения, ще бъдат насочени към Фонда за хуманитарна помощ за Украйна (ФХУ) към ООН, който предоставя хуманитарна помощ на украинския народ. За тази цел Deutsche Bundesbank учреди дарителска сметка за ФХУ.

Deutsche Bundesbank

IBAN: DE50 5040 0000 0050 4050 40

BIC: MARKDEFFXXX

Дарение за: Фонд за хуманитарна помощ за Украйна

Концертът ще се излъчва и на живо в интернет по rbbKultur.

Медиите могат да се обръщат за информация към Петер Ерлих, тел.: +49 69 1344 8320.

ДАННИ ЗА КОНТАКТ

Европейска централна банка

Генерална дирекция „Комуникации“

Възпроизвеждането се разрешава с позоваване на източника.

Данни за контакт за медиите