Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
  • COMUNICAT DE PRESĂ

Concert caritabil pentru Ucraina la Opera de Stat din Berlin

2 martie 2022

Banca Centrală Europeană (BCE) și Deutsche Bundesbank își oferă sprijinul pentru un concert de promovare a păcii organizat de Opera de Stat din Berlin, alături de orchestra și corul acesteia, avându-l ca director muzical pe Daniel Barenboim. Concertul va avea loc la Berlin duminică, 6 martie 2022, ora 11.00 (ora Europei Centrale).

Președinta BCE, Christine Lagarde, și președintele Bundesbank, Joachim Nagel, vor participa la concert. Ambii și-au exprimat oroarea față de atacul Rusiei asupra Ucrainei. „În acest moment sumbru pentru Europa, gândurile noastre sunt alături de poporul ucrainean”, a declarat dna Lagarde, în timp ce dl Nagel a menționat: „Gândurile noastre se îndreaptă către cei care îndură suferința cauzată de acest atac șocant. Este important să ne reunim pentru a ne arăta solidaritatea.”

BCE, Bundesbank și alte bănci centrale din Eurosistem sprijină campania caritabilă prin propriile donații. Toate fondurile colectate în urma concertului, precum și orice alte donații suplimentare vor fi în beneficiul fondului de ajutor umanitar pentru Ucraina (Ukraine Humanitarian Fund – UHF) al Organizației Națiunilor Unite, care oferă ajutor umanitar poporului ucrainean. În acest scop, Bundesbank a creat un cont pentru donațiile destinate fondului.

Deutsche Bundesbank

IBAN: DE50 5040 0000 0050 4050 40

BIC: MARKDEFFXXX

Scopul donației: Ukraine Humanitarian Fund

Concertul va fi, de asemenea, transmis în direct pe rbbKultur.

Pentru întrebări din partea mass-media, persoana de contact este Peter Ehrlich, tel.: +49 69 1344 8320.

CONTACT

Banca Centrală Europeană

Direcția generală comunicare

Reproducerea informațiilor este permisă numai cu indicarea sursei.

Contacte media