Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
  • LEHDISTÖTIEDOTE

Rauhankonsertti Ukrainalle

2.3.2022

Euroopan keskuspankki (EKP) ja Saksan keskuspankki tukevat Berliinin valtionoopperassa järjestettävää rauhankonserttia. Orkesteria ja kuoroa johtaa kapellimestari Daniel Barenboim. Konsertti järjestetään Berliinissä sunnuntaina 6.3.2022 kello 11.00 Keski-Euroopan aikaa.

EKP:n pääjohtaja Christine Lagarde ja Saksan keskuspankin pääjohtaja Joachim Nagel ovat läsnä konsertissa. Molemmat pitävät Venäjän hyökkäystä Ukrainaan kauhistuttavana tekona. ”Ajatuksemme ovat Ukrainan kansan luona tänä Euroopan synkkänä hetkenä”, toteaa pääjohtaja Lagarde. Pääjohtaja Nagel lisää: ”Ajatuksemme ovat kaikkien tämän kauhistuttavan hyökkäyksen vuoksi kärsivien luona. On tärkeää, että osoitamme solidaarisuutta tällaisina hetkinä.”

EKP:n ja Saksan keskuspankin tavoin monet muutkin eurojärjestelmän keskuspankit tukevat konsertin yhteydessä järjestettävää keräystä. Kaikki lipputulot ja lahjoitukset menevät Yhdistyneiden kansakuntien rahastolle, joka järjestää humanitaarista apua Ukrainan kansalle. Saksan keskuspankki on avannut tilin lahjoituksia varten.

Deutsche Bundesbank

IBAN: DE50 5040 0000 0050 4050 40

BIC: MARKDEFFXXX

Lahjoituksen kohde: Ukraine Humanitarian Fund

Konserttia voi seurata verkossa rbbKultur-radiokanavan verkkosivuilla.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa Peter Ehrlich puhelinnumerossa +49 69 1344 8320.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle