Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po
  • SPOROČILO ZA JAVNOST

Dobrodelni koncert za Ukrajino v Staatsoper Berlin

2. marec 2022

Evropska centralna banka (ECB) in centralna banka Deutsche Bundesbank podpirata koncert za mir, ki ga organizira Staatsoper Berlin s svojim orkestrom in zborom pod taktirko Daniela Barenboima. Koncert bo v Berlinu v nedeljo, 6. marca 2022, ob 11.00 po srednjeevropskem času.

Koncerta se bosta udeležila predsednica ECB Christine Lagarde in predsednik Deutsche Bundesbank Joachim Nagel. Oba sta zgrožena nad ruskim napadom Ukrajine. »V teh temnih časih za Evropo smo v mislih s prebivalci Ukrajine,« je dejala Christine Lagarde, Joachim Nagel pa je povedal, da »smo v mislih z vsemi, ki trpijo v tem šokantnem napadu. Pomembno je, da stopimo skupaj in pokažemo solidarnost.«

ECB, Deutsche Bundesbank in ostale centralne banke Eurosistema podpirajo dobrodelno akcijo z lastnimi donacijami. Vsi prihodki od koncerta in nadaljnje donacije bodo namenjeni humanitarnemu skladu Združenih narodov Ukraine Humanitarian Fund (UHF), ki zagotavlja humanitarno pomoč prebivalcem Ukrajine. V ta namen je Deutsche Bundesbank odprla račun za donacije za Ukraine Humanitarian Fund.

Deutsche Bundesbank

IBAN: DE50 5040 0000 0050 4050 40

BIC MARKDEFFXXX

Namen donacije: Ukraine Humanitarian Fund

Spletni prenos koncerta bo v okviru radijske oddaje rbbKultur.

Kontaktna oseba za novinarska vprašanja je Peter Ehrlich, tel. +49 69 1344 8320.

KONTAKT

Evropska centralna banka

Generalni direktorat Stiki z javnostjo

Razmnoževanje je dovoljeno pod pogojem, da je naveden vir.

Kontakti za medije