Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY

Jótékonysági koncert Ukrajnáért a Berlini Állami Operaházban

2022. március 2.

Az Európai Központi Bank (EKB) és a Deutsche Bundesbank támogatást nyújt a Berlini Állami Operaház Daniel Barenboim zenei vezetése alatt álló zenekarával és kórusával együtt megrendezendő békehangversenyhez. A koncert helyszíne Berlin, időpontja 2022. március 6., vasárnap, 11.00 óra.

Az EKB elnöke, Christine Lagarde, és a Bundesbank elnöke, Joachim Nagel is jelen lesz a hangversenyen. A két vezető hangot adott megdöbbenésének, amelyet Oroszország Ukrajna elleni támadása felett érez. „Ezekben az Európa számára sötét napokban az EKB Kormányzótanácsa együttérzéséről biztosítja az Ukrajnában élőket” – mondta Lagarde elnök, dr. Nagel pedig a következőket nyilatkozta: „Gondolunk mindazokra, akiknek sok szenvedést kell elviselniük a megrendítő támadás miatt. Fontos, hogy összefogjunk, és kifejezzük szolidaritásunkat.”

Az EKB, a Bundesbank és az eurorendszer más központi bankjai külön adománnyal is támogatják a jótékonysági akciót. A koncert bevételei, valamint minden további adomány az ENSZ Ukrajnai Humanitárius Alapjához (Ukraine Humanitarian Fund – UHF) kerül, amely humanitárius segítséget nyújt az Ukrajnában élőknek. Ebből a célból a Bundesbank adományszámlát nyitott az UHF részére.

Deutsche Bundesbank

IBAN: DE50 5040 0000 0050 4050 40

BIC: MARKDEFFXXX

Adomány rendeltetése: Ukraine Humanitarian Fund

A hangversenyt az rbbKultur élőben közvetíti az interneten.

A média képviselői kérdéseikkel szíveskedjenek Peter Ehrlichet keresni a +49 69 1344 8320-es telefonszámon.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok