Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter
  • PRESSMEDDELANDE

Välgörenhetskonsert för Ukraina på Berliner Staatsoper

2 mars 2022

Europeiska centralbanken (ECB) och Deutsche Bundesbank stöder en fredskonsert som anordnas av Berliner Staatsoper med dess orkester och kör under musikalisk ledning av Daniel Barenboim. Konserten äger rum i Berlin kl. 11.00 centraleuropeisk tid söndagen den 6 mars 2022.

ECB:s ordförande Christine Lagarde och Bundesbanks ordförande Joachim Nagel kommer att närvara vid konserten. De har båda uttryckt sin fasa över Rysslands angrepp på Ukraina. ”I denna mörka stund för Europa går våra tankar till Ukrainas folk”, sade Christine Lagarde, och Joachim Nagel gjorde följande uttalande: ”Våra tankar är hos alla dem som drabbas av detta fruktansvärda angrepp. Det är viktigt att vi går samman för att visa vår solidaritet.”

ECB, Bundesbank och andra centralbanker i Eurosystemet stöder välgörenhetskampanjen med egna donationer. Alla intäkter från konserten samt ytterligare donationer går till FN:s humanitära fond för Ukraina (UHF), som ger humanitärt stöd till Ukrainas folk. För detta ändamål har Bundesbank upprättat ett donationskonto för den humanitära fonden för Ukraina.

Deutsche Bundesbank

IBAN: DE50 5040 0000 0050 4050 40

BIC: MARKDEFFXXX

Donationsändamål: Ukraine Humanitarian Fund

Konserten livesänds även på rbbKultur.

Frågor från media kan riktas till Peter Ehrlich, tfn: +49 69 1344 8320.

KONTAKT

Europeiska centralbanken

Generaldirektorat Kommunikation och språktjänster

Texten får återges om källan anges.

Kontakt för media