Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
  • PERSBERICHT

Benefietconcert voor Oekraïne in Berlijnse Staatsopera

2 maart 2022

De Europese Centrale Bank (ECB) en de Deutsche Bundesbank ondersteunen een concert voor vrede dat door de Berlijnse Staatsopera wordt georganiseerd samen met het orkest en koor van de opera onder muzikale leiding van Daniel Barenboim. Het concert vindt plaats op zondag 6 maart 2022 in Berlijn, om 11.00 uur Midden-Europese tijd.

ECB-president Christine Lagarde en Bundesbank-president Joachim Nagel zullen het concert bijwonen. Beiden hebben hun afschuw uitgesproken over de Russische aanval op Oekraïne. “In deze donkere periode voor Europa gaan onze gedachten uit naar het Oekraïense volk”, zei mevrouw Lagarde, terwijl dr. Nagel opmerkte: “Onze gedachten gaan uit naar allen die lijden onder deze schokkende aanval. Het is belangrijk dat we samenkomen om onze solidariteit te tonen.”

De ECB, de Bundesbank en andere centrale banken van het Eurosysteem ondersteunen de liefdadigheidscampagne met hun eigen donaties. De volledige opbrengst van het concert en alle overige donaties zijn bestemd voor het Ukraine Humanitarian Fund (UHF) van de Verenigde Naties, dat humanitaire hulp verleent aan het Oekraïense volk. In dit verband heeft de Bundesbank een speciale bankrekening geopend voor donaties aan het Ukraine Humanitarian Fund.

Deutsche Bundesbank

IBAN: DE50 5040 0000 0050 4050 40

BIC: MARKDEFFXXX

Doel van de donatie: Ukraine Humanitarian Fund

Het concert wordt tevens gelivestreamd op rbbKultur.

De media kunnen met hun vragen terecht bij Peter Ehrlich, tel. +49 69 1344 8320.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media