Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

От януари ЕЦБ ще публикува съобщения за разискванията по паричната политика

18 декември 2014 г.
  • От януари 2015 г. ЕЦБ ще публикува редовни съобщения за разискванията по паричната политика.
  • Съобщенията ще отразяват справедливо и балансирано обсъждането на политиката.
  • Месечен бюлетин ще бъде заменен от нов Икономически бюлетинкойто ще излиза на шест седмици.

Днес Европейската централна банка (ЕЦБ) обяви, че ще публикува редовни съобщения за разискванията по паричната политика в Управителния съвет, считано от заседанието на 22 януари 2015 г.

Съобщенията ще съдържат обзор на финансовия пазар, икономическата и паричната динамика. Той ще бъде последван от резюме на разискванията по икономическия и паричния анализ и позицията на паричната политика без поименно позоваване. Съобщенията ще отразяват справедливо и балансирано обсъждането на политиката.

Целта е да се представи обосновката на решенията по паричната политика и обществеността да получи възможност да вникне по-добре в оценката на Управителния съвет за икономиката и в реакцията на политиките в светлината на променящите се условия.

След присъединяването на Литва към еврозоната от 1 януари 2015 г. Управителният съвет ще има двадесет и петима членове – шестимата членове на Изпълнителния съвет на ЕЦБ и управителите на националните централни банки на 19-те държави от еврозоната.

Съобщенията ще се публикуват четири седмици след всяко заседание.

С преминаването към новия шестмесечен цикъл на заседанията по паричната политика от януари 2015 г. ЕЦБ съобщава също, че новият Икономически бюлетин ще се публикува две седмици след всяко заседание. Той ще замени Месечен бюлетин.

Медиите могат да се обръщат за информация към Щефан Рукамп на телефон +49 69 1344 5057.

ДАННИ ЗА КОНТАКТ

Европейска централна банка

Генерална дирекция „Комуникации“

Възпроизвеждането се разрешава с позоваване на източника.

Данни за контакт за медиите