Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

De ECB is voornemens vanaf januari verslagen van haar monetairbeleidsberaadslagingen te publiceren

18 december 2014
  • De ECB gaat vanaf januari 2015 regelmatig verslagen van haar monetairbeleidsberaadslagingen publiceren
  • De verslagen zullen een open en evenwichtige weerspiegeling vormen van de beleidsberaadslagingen
  • Een nieuw zeswekelijks Economisch Bulletin komt in de plaats van het Maandbericht

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag bekendgemaakt dat zij regelmatig verslagen van de monetairbeleidsberaadslagingen van de Raad van Bestuur gaat publiceren, te beginnen met de vergadering van 22 januari 2015.

De verslagen zullen een overzicht bevatten van de ontwikkelingen op de financiële markten en van de economische en monetaire ontwikkelingen. Dit overzicht zal worden gevolgd door een samenvatting (waarin de woorden niet aan individuele leden zullen worden toegeschreven) van de beraadslagingen ten aanzien van de economische en monetaire analyses en de monetairbeleidskoers. De verslagen zullen een open en evenwichtige weerspiegeling vormen van de beleidsberaadslagingen.

Het doel is de overwegingen die ten grondslag liggen aan de monetairbeleidsbeslissingen duidelijk te maken en het grote publiek beter inzicht te geven in de door de Raad van Bestuur besproken beoordeling van de economie en in zijn beleidsreacties tegen de achtergrond van de zich voordoende ontwikkelingen.

Als Litouwen op 1 januari 2015 toetreedt tot het eurogebied, zal de Raad van Bestuur komen te bestaan uit 25 leden - de zes leden van de Directie van de ECB en de presidenten/gouverneurs van de nationale centrale banken van de 19 landen van het eurogebied.

De verslagen zullen vier weken na elke vergadering worden gepubliceerd.

Ter gelegenheid van de overgang, vanaf januari 2015, op een zeswekelijkse cyclus voor de monetairbeleidsvergaderingen, maakt de ECB tevens bekend dat twee weken na elke vergadering een nieuw Economisch Bulletin zal worden gepubliceerd. Dit komt in de plaats van het Maandbericht.

De media kunnen met vragen terecht bij Stefan Ruhkamp op +49 69 1344 5057.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media