Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter
PRESSMEDDELANDE

Informationspaketet "Varför är prisstabilitet viktigt för dig?" Finns nu tillgängligt

12 december 2005

Idag lanserade Jean-Claude Trichet, Europeiska centralbankens (ECB) ordförande, ett nytt informationspaket ”Varför är prisstabilitet viktigt för dig?” Han överlämnade de första av dessa informationspaket till elever på Europeiska skolan i Frankfurt am Main i Tyskland.

Informationspaketet har tagits fram av ECB och de nationella centralbankerna i euroområdet, vilka tillsammans utgör Eurosystemet. Det här materialet presenterar Eurosystemets penningpolitik och riktar sig till barn i yngre tonåren och deras lärare. En uppsättning av materialet har tagits fram på alla språk i euroområdet.

Paketet består av en åtta minuter lång tecknad film, elevhäften och en lärarhandledning med bakgrundsinformation för lärarna. Med början idag och i samarbete med de nationella centralbankerna kommer informationspaketet, på respektive språk, att distribueras till 50 000 högstadieskolor i euroområdet. En elektronisk version kan också laddas ned från ECB:s webbplats, där den kommer att finnas på alla officiella EU-språk.

Fotografier från presentationen kan laddas ned från ECB:s webbplats från klockan 17.00 (centraleuropeisk tid) idag via www.ecb.europa.eu/press/pictures/decision/html/index.en.html. Footage kan laddas ned från www.ecb.europa.eu/press/tvservices/ondemand/html/index.en.html under fliken "Other videos" från kl. 18.30 (centraleuropeisk tid) idag.

KONTAKT

Europeiska centralbanken

Generaldirektorat Kommunikation och språktjänster

Texten får återges om källan anges.

Kontakt för media