Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po
SPOROČILO ZA JAVNOST

Nova zbirka gradiv »Cenovna stabilnost: zakaj je zame pomembna?«

12. december 2005

Jean-Claude Trichet, predsednik Evropske centralne banke (ECB), je danes predstavil novo zbirko gradiv z naslovom »Cenovna stabilnost: zakaj je zame pomembna?« Prve komplete gradiv je izročil učencem Evropske šole v Frankfurtu na Majni v Nemčiji.

Zbirko so oblikovali ECB in nacionalne centralne banke euroobmočja, ki skupaj tvorijo Eurosistem. Predstavlja denarno politiko Eurosistema in je namenjena mlajšim najstnikom in učiteljem. Tiskana različica zbirke je pripravljena v vseh uradnih jezikih držav euroobmočja.

Obsega osemminutni animirani film, priročnik za učence in priročnik za učitelje, ki predstavlja temeljne ekonomske pojme. Od danes naprej bomo zbirko gradiv v sodelovanju z nacionalnimi centralnimi bankami poslali približno 50.000 srednjim šolam v euroobmočju, pri čemer bo vsaka šola prejela gradivo v svojem jeziku. Elektronsko različico lahko prenesete s spletne strani ECB, kjer bo na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije.

Fotografije s predstavitve lahko prenesete s spletne strani ECB danes od 17.00 ure dalje po srednjeevropskem času prek naslednje povezave: www.ecb.europa.eu/press/pictures/decision/html/index.en.html. Posnetke za televizijske postaje lahko prenesete danes od 18.30 ure dalje z www.ecb.europa.eu/press/tvservices/ondemand/html/index.en.html, razdelek »Other videos«.

KONTAKT

Evropska centralna banka

Generalni direktorat Stiki z javnostjo

Razmnoževanje je dovoljeno pod pogojem, da je naveden vir.

Kontakti za medije