Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Tietopaketti ”Miksi hintavakaus on tärkeää” jaossa

12.12.2005

Euroopan keskuspankin (EKP) pääjohtaja Jean-Claude Trichet julkisti tänään tietopaketin ”Miksi hintavakaus on tärkeää?” Ensimmäiset tietopaketit ojennettiin Eurooppa-koulun oppilaille Frankfurt am Mainissa, Saksassa.

Tietopaketin ovat laatineet yhteistyönä EKP ja euroalueen kansalliset keskuspankit, jotka yhdessä muodostavat eurojärjestelmän. Paketti on suunnattu nuorille ja heidän opettajilleen, ja siinä esitellään eurojärjestelmän rahapolitiikkaa. Tietopaketteja on tuotettu euroalueen maiden kielillä.

Tietopakettiin kuuluu 8-minuuttinen piirretty elokuva, oppilaan oppaita ja opettajan opas, jossa annetaan opettajille taustatietoa talouden toiminnasta. Tästä päivästä alkaen tietopaketteja jaetaan yhteistyössä kansallisten keskuspankkien kanssa noin 50 000 yläasteelle eri puolilla euroaluetta maiden omilla kielillä. EKP:n verkkosivuilta tietopaketin saa elektronisena versiona kaikilla Euroopan unionin virallisilla kielillä.

Valokuvia julkistamistilaisuudesta saa verkosta kello 17.00 (Keski-Euroopan aikaa) alkaen sivulta www.ecb.europa.eu/press/pictures/decision/html/index.en.html. Televisiomateriaalia tulee saataville kello 18.30 (Keski-Euroopan aikaa), ja se löytyy sivun www.ecb.europa.eu/press/tvservices/ondemand/html/index.en.html kohdasta ”Other videos”.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle