Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

Informatiepakket "Prijsstabiliteit: waarom is dat belangrijk voor jou?" thans beschikbaar

12 december 2005

Vandaag heeft Jean-Claude Trichet, President van de Europese Centrale Bank (ECB), het startsein gegeven voor verspreiding van een nieuw informatiepakket getiteld “Prijsstabiliteit: waarom is dat belangrijk voor jou?” Hij heeft de eerste exemplaren van dit pakket uitgereikt aan leerlingen van de Europese School in Frankfurt am Main in Duitsland.

Het informatiepakket is ontwikkeld door de ECB en de nationale centrale banken van het eurogebied, die tezamen het Eurosysteem vormen. Het pakket, dat is bedoeld voor jonge tieners en hun leraren, biedt een overzicht van het monetaire beleid van het Eurosysteem, en is in materiële vorm beschikbaar in alle officiële talen van de landen van het eurogebied.

Het pakket bestaat uit een acht minuten durend animatiefilmpje, een reeks brochures voor leerlingen en een boekje met economische achtergrondinformatie voor leraren. Vanaf vandaag zal het pakket in samenwerking met de nationale centrale banken worden verspreid onder 50.000 middelbare scholen in het eurogebied in hun respectieve taal/talen. Van de website van de ECB kan tevens een elektronische versie worden gedownload, die beschikbaar is in alle officiële talen van de Europese Unie.

Foto’s van de presentatie van het informatiepakket kunnen vandaag vanaf 17.00 uur (Midden-Europese tijd) worden gedownload van de website van de ECB via de volgende link: www.ecb.europa.eu/press/pictures/decision/html/index.en.html. Tevens kan vandaag vanaf 18.30 uur (Midden-Europese tijd) beeldmateriaal worden gedownload van www.ecb.europa.eu/press/tvservices/ondemand/html/index.en.html onder “Other videos”.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media