SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

Informationspakken "Prisstabilitet: Hvorfor er prisstabilitet vigtig for dig?"

12. december 2005

Jean-Claude Trichet, formand for Den Europæiske Centralbank (ECB), har i dag præsenteret en ny informationspakke med titlen "Prisstabilitet: Hvorfor er prisstabilitet vigtig for dig?". Han overrakte de første sæt til elever på Europaskolen i Frankfurt am Main, Tyskland.

Informationspakken er udarbejdet af ECB og de nationale centralbanker i euroområdet, der tilsammen udgør Eurosystemet. I pakken præsenteres Eurosystemets pengepolitik for de yngste teenagere og deres lærere. Informationspakken findes i en fysisk udgave på alle eurolandenes sprog.

Pakken består af en tegnefilm på 8 minutter, elevhæfter og en lærervejledning med baggrundsinformation. Fra og med i dag – og i samarbejde med de nationale centralbanker – vil informationspakken blive udsendt til ca. 50.000 skoler i euroområdet på de(t) respektive sprog. Endvidere findes der på alle officielle EU-sprog en elektronisk udgave, der kan downloades fra ECBs websted.

Fotos fra præsentationen kan downloades fra ECBs websted fra kl. 17.00 MET i dag via følgende link: www.ecb.europa.eu/home/html/educational.da.html. Filmmateriale beregnet for tv-stationer kan downloades fra www.ecb.europa.eu/press/tvservices/ondemand/html/index.en.html under "Other videos" fra kl. 18.30 MET i dag.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt