Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

„Az árstabilitás – Miért fontos számodra is?" címmel ismeretterjesztő anyag jelent meg

2005. december 12.

A mai napon Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke „Az árstabilitás – Miért fontos számodra is?” címmel ismeretterjesztő csomagot bocsátott útjára, amelynek első példányait személyesen ő adta át a németországi Majna-Frankfurtban található Európai Iskola tanulóinak.

Az eurorendszer tagjai, vagyis az EKB és az euroövezet nemzeti központi bankjai (NKB-k) által összeállított csomag tizenévesek és tanáraik számára készült, a benne szereplő kiadványok témája az eurorendszer monetáris politikája.

A nem elektronikus formában az euroövezet valamennyi hivatalos nyelvén elkészített anyag nyolcperces animációs filmből, diákoknak szóló tájékoztató füzetekből, valamint tanári kézikönyvből áll. Az ismeretterjesztő anyagot a mai naptól az NKB-k bevonásával az euroövezet mintegy 50 000 középiskolájába eljuttatják az adott ország nyelvén, illetve nyelvein. Elektronikus változatban is letölthető az EKB honlapjáról az Európai Unió valamennyi hivatalos nyelvén.

A bemutatóról készült fényképeket ma közép-európai idő szerint 17.00 órától lehet letölteni az EKB honlapjáról a következő linken: www.ecb.europa.eu/press/pictures/decision/html/index.en.html. Filmfelvételeket az „Other videos” menüpontból, a www.ecb.europa.eu/press/tvservices/ondemand/html/index.en.html linkről lehet letölteni ma közép-európai idő szerint 18.30 órától.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok