Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter
PRESSMEDDELANDE

2,8 miljoner affärer och småföretag kommer att få en broschyr om den nya 20-eurosedeln

13 oktober 2015
  • Som förberedelse inför lanseringen av den nya 20-eurosedeln den 25 november 2015 kommer 2,8 miljoner affärer och småföretag att få informationsbroschyrer och kort med rörliga detaljer.
  • Företag ska se till att deras utrustning för sedelhantering och äkthetskontroll är anpassade till den nya sedeln.

Den nya 20-eurosedeln kommer att ges ut den 25 november 2015. De yrkesmässiga kontanthanterarna i euroområdet kommer att informeras om den nya sedelns utformning och säkerhetsdetaljer så att de i sin tur kan vidarebefordra informationen till sina kunder. Från och med den 13 oktober 2015 kommer Eurosystemet att skicka ut broschyrer till över 2,8 miljoner affärer och småföretag i alla länder i euroområdet.

I broschyren anges vilka åtgärder de behöver vidta för att anpassa sin utrustning till den nya 20-eurosedeln och tidsramen för införandet. Broschyren upplyser också om att sedlarna är enkla att kontrollera manuellt med KÄNN-TITTA-LUTA-metoden. Det går att beställa fler exemplar av broschyren och kortet med rörliga detaljer från respektive nationell centralbank.

Mer information om den nya 20-eurosedeln finns på http://www.nya-eurosedlar.eu/

Frågor från media kan riktas till William Lelieveldt, tfn +49 69 1344 7316.

KONTAKT

Europeiska centralbanken

Generaldirektorat Kommunikation och språktjänster

Texten får återges om källan anges.

Kontakt för media