Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
LEHDISTÖTIEDOTE

Esitteitä uudesta 20 euron setelistä toimitetaan 2,8 miljoonaan liikkeeseen ja pienyritykseen

13.10.2015
  • Uusi 20 euron seteli otetaan käyttöön 25.11.2015. Ennen liikkeeseenlaskua 2,8 miljoonaan yritykseen toimitetaan tiedotusmateriaalia uudesta setelistä.
  • Yritysten tulisi varmistaa, että setelinkäsittelylaitteet ja aitouden varmistamisessa käytettävät laitteet päivitetään hyvissä ajoin tunnistamaan uudet setelit.

Uusi 20 euron seteli otetaan käyttöön 25.11.2015. On tärkeää, että rahaa työssään käsittelevät ovat perillä uuden setelin ulkoasusta ja turvatekijöistä ja pystyvät välittämään tietoa niistä myös asiakkaille. Siksi eurojärjestelmä toimittaa 13.10.2015 alkaen uutta seteliä koskevia esitteitä ja Eurosetelien turvatekijät ‑kortteja yli 2,8 miljoonaan liikkeeseen ja pienyritykseen joka puolelle euroaluetta.

Esitteessä käydään läpi uuden 20 euron setelin käyttöönoton aikataulu sekä tarvittavat toimet setelinkäsittelylaitteiden päivittämiseksi. Siinä myös muistutetaan tutusta TUNNUSTELE–KATSO–KALLISTELE-testistä, jonka avulla setelien aitous on helppo tarkastaa. Esitteitä sekä Eurosetelien turvatekijät ‑kortteja voi tilata lisää maansa keskuspankista.

Lisätietoa uudesta 20 euron setelistä on osoitteessa http://www.uudet-eurosetelit.eu/.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa William Lelieveldt puhelinnumerossa +49 69 1344 7316.

YHTEYSTIEDOT

Euroopan keskuspankki

Viestinnän pääosasto

Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.

Yhteystiedot medialle