Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

2,8 miljoen winkels en kleine bedrijven ontvangen brochure over het nieuwe €20-bankbiljet

13 oktober 2015
  • Ter voorbereiding op de invoering van het nieuwe €20-bankbiljet op 25 november 2015, ontvangen 2,8 miljoen bedrijven informatiebrochures en kantelkaartjes.
  • Bedrijven dienen ervoor te zorgen dat hun bankbiljettenverwerkings- en detectieapparaten klaar zijn voor het nieuwe bankbiljet.

Het nieuwe bankbiljet van €20 wordt op 25 november 2015 in omloop gebracht. Professionele geldverwerkers in het eurogebied zullen worden geïnformeerd over het ontwerp en de echtheidskenmerken van het nieuwe bankbiljet zodat zij op hun beurt hun klanten kunnen informeren. Het Eurosysteem zal vanaf 13 oktober 2015 2,8 miljoen winkels en kleine bedrijven in alle landen van het eurogebied brochures toesturen.

De brochure toont de stappen die zij dienen te ondernemen om hun apparatuur aan het nieuwe €20-bankbiljet aan te passen en het tijdpad voor de invoering. De brochure wijst er ook op dat de bankbiljetten gemakkelijk zelf te controleren zijn met de "VOEL-KIJK-KANTEL"-methode. Extra exemplaren van de brochure en het kantelkaartje kunnen worden besteld bij de respectieve nationale centrale bank.

Meer informatie over het nieuwe €20-bankbiljet kan worden gevonden op http://www.new-euro-banknotes.eu/.

De media kunnen met hun vragen terecht bij William Lelieveldt, tel.: +49 69 1344 7316.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media