European Central Bank - eurosystem
Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po
SPOROČILO ZA JAVNOST

2,8 milijona trgovin in poslovalnic bo prejelo zloženko o novem bankovcu za 20 €

13. oktober 2015
  • V sklopu priprav na uvedbo novega bankovca za 20 €, ki bo 25. novembra 2015, bo 2,8 milijona poslovalnic prejelo informativno zloženko in magično kartico z zaščitnimi elementi.
  • Trgovine in poslovalnice naj zagotovijo, da bodo njihove naprave za obdelavo in preverjanje pristnosti bankovcev pripravljene na novi bankovec.

Novi bankovec za 20 € bo izdan 25. novembra 2015. Vsi, ki imajo v euroobmočju pri svojem delu opravka z gotovino, bodo seznanjeni z videzom novega bankovca in z njegovimi zaščitnimi elementi, tako da bodo lahko te informacije posredovali tudi svojim strankam. Eurosistem bo 13. oktobra 2015 začel pošiljati zloženke v več kot 2,8 milijona trgovin in poslovalnic v vseh državah euroobmočja.

V zloženki so predstavljeni koraki, ki jih morajo lastniki opraviti, da bi svojo opremo prilagodili na nove bankovce za 20 €, ter časovni potek uvedbe. Obenem opozarja, da je mogoče bankovce enostavno ročno preveriti z metodo OTIP-POGLED-NAGIB. Dodatne izvode zloženke in magične kartice je mogoče naročiti tudi v posamezni nacionalni centralni banki.

Več informacij o novem bankovcu za 20 € je na voljo tudi na spletnem mestu http://www.novi-eurski-bankovci.eu/

Kontaktna oseba za novinarska vprašanja je William Lelieveldt, tel. +49 69 1344 7316.

KONTAKT

Evropska centralna banka

Generalni direktorat Stiki z javnostjo

Razmnoževanje je dovoljeno pod pogojem, da je naveden vir.

Kontakti za medije