Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po
SPOROČILO ZA JAVNOST

2,8 milijona trgovin in poslovalnic bo prejelo zloženko o novem bankovcu za 20 €

13. oktober 2015
  • V sklopu priprav na uvedbo novega bankovca za 20 €, ki bo 25. novembra 2015, bo 2,8 milijona poslovalnic prejelo informativno zloženko in magično kartico z zaščitnimi elementi.
  • Trgovine in poslovalnice naj zagotovijo, da bodo njihove naprave za obdelavo in preverjanje pristnosti bankovcev pripravljene na novi bankovec.

Novi bankovec za 20 € bo izdan 25. novembra 2015. Vsi, ki imajo v euroobmočju pri svojem delu opravka z gotovino, bodo seznanjeni z videzom novega bankovca in z njegovimi zaščitnimi elementi, tako da bodo lahko te informacije posredovali tudi svojim strankam. Eurosistem bo 13. oktobra 2015 začel pošiljati zloženke v več kot 2,8 milijona trgovin in poslovalnic v vseh državah euroobmočja.

V zloženki so predstavljeni koraki, ki jih morajo lastniki opraviti, da bi svojo opremo prilagodili na nove bankovce za 20 €, ter časovni potek uvedbe. Obenem opozarja, da je mogoče bankovce enostavno ročno preveriti z metodo OTIP-POGLED-NAGIB. Dodatne izvode zloženke in magične kartice je mogoče naročiti tudi v posamezni nacionalni centralni banki.

Več informacij o novem bankovcu za 20 € je na voljo tudi na spletnem mestu http://www.novi-eurski-bankovci.eu/

Kontaktna oseba za novinarska vprašanja je William Lelieveldt, tel. +49 69 1344 7316.

KONTAKT

Evropska centralna banka

Generalni direktorat Stiki z javnostjo

Razmnoževanje je dovoljeno pod pogojem, da je naveden vir.

Kontakti za medije