Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Първа вълна служители се преместват в новата сграда на Европейската централна банка

3 ноември 2014 г.

EMBARGO

Забранено за публикуване преди 16 ч централноевропейско време в понеделник, 3 ноември 2014 г.
  • От днес 722 служители работят в новата сграда.
  • Първата вълна на преместването приключи успешно през почивните дни в края на седмицата. Преместването ще продължи през следващите няколко седмици.

След успешното приключване на първата вълна на преместването през почивните дни в края на седмицата 722 души вече са разположени в новата сграда на Европейската централна банка (ЕЦБ) във франкфуртския квартал Остенд и работят в новите си офиси в небостъргача и Гросмарктхале.

През следващите седмици още служители ще се преместят от сегашните централно разположени сгради в модерното и устойчиво здание, построено според конкретните изисквания на ЕЦБ. ЕЦБ постави началото на проекта през 1998 г., като започна да търси подходящ терен във Франкфурт на Майн. Търсенето достигна връхната си точка със закупуването на терена на Гросмарктхале, при което ЕЦБ пое ангажимента да съхрани този паметник на културата. Проектът на виенската архитектурна фирма COOP HIMMELB(L)AU имаше за цел да създаде единствено по рода си съчетание на старо и ново. Преустройството на бившето градско тържище и вграждането му в проекта свърза ЕЦБ с историческото минало и допринесе за уникалността на тази забележителност на франкфуртския квартал Остенд.

Очаква се преместването да приключи до края на ноември.

Допълнителна информация за новата сграда на ЕЦБ е налична на: http://www.ecb.europa.eu/newpremises

Медиите могат да се обръщат за информация към Андреа Юргес на телефон +49 69 1344 8334.

ДАННИ ЗА КОНТАКТ

Европейска централна банка

Генерална дирекция „Комуникации“

Възпроизвеждането се разрешава с позоваване на източника.

Данни за контакт за медиите