Menu
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megkezdődött az Európai Központi Bank dolgozóinak átköltözése az intézmény új székházába

2014. november 3.

EMBARGO

Nem továbbítható 2014. november 3., hétfő, közép-európai idő szerint 16.00 óráig
  • A mai naptól 722 dolgozó az intézmény új központjában folytatja munkáját
  • A hétvégén sikeresen lezárult a költözés első hulláma, amelyet az elkövetkező hetekben újabbak követnek

A hétvégén sikeresen lezajlott az Európai Központi Bank (EKB) költözésének első szakasza, amelynek keretében az intézmény 722 dolgozója vehette birtokba új irodáját Frankfurt keleti városrészében, a toronyházat és az egykori nagyvásárcsarnokot (Großmarkthalle) magában foglaló épületegyüttesben.

Az elkövetkező hetekben a stáb további tagjai is elhagyják a városközpontban található jelenlegi székházat, hogy birtokba vegyék ezt a modern, az intézménynek hosszú távon otthont adó és speciális igényeit kielégítő épületet. A székházépítési projekt 1998-ban, az erre alkalmas frankfurti telek felkutatásával vette kezdetét. A választás végül a Großmarkthalléra esett, amelynek megvásárlásával az EKB egyszersmind elkötelezte magát ennek a műemlékvédelem alatt álló épületnek a megmentésére. A bécsi COOP HIMMELB(L)AU építésziroda célja a régi és az új sajátos ötvözetének létrehozása volt. Frankfurt egykori vásárcsarnokának átalakítása és a tervkoncepcióba való beépítése a város történelmét mintegy az intézmény részévé tette, még különlegesebbé téve a keleti városrész e színfoltját.

Az átköltözés várhatóan november végéig tart.

Az EKB új székházával kapcsolatban bővebb tájékoztatás a http://www.ecb.europa.eu/newpremises internetes címen olvasható.

A média képviselői kérdéseikkel szíveskedjenek Andrea Jürgeshez fordulni a +49 69 1344 8334 telefonszámon.

Médiakapcsolatok