Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter
PRESSMEDDELANDE

ECB utser deltagare för bearbetningsfasen av projektet ”ECB:s nya huvudkontor

18 mars 2004

Europeiska centralbankens råd (ECB-rådet) har beslutat att bjuda in följande pristagare, som deltog i den internationella stadsplanerings- och arkitekttävlingen för ECB:s nya lokaler, till att delta i projektets bearbetningsfas:

  • Coop Himmelb(l)au, Wien, Österrike
  • ASP Schweger Assoziierte, Berlin, Tyskland
  • 54f architekten / T. R. Hamzah & Yeang, Darmstadt, Tyskland / Selangor, Malaysia.

Bearbetningsfasens huvudsyfte är att granska tävlingsförslagen så att de tar hänsyn till de krav och rekommendationer som ställs av juryn, ECB och Frankfurt stad. Bearbetningsfasen kommer därför att genomföras i nära samarbete med Frankfurt stad.

En internationell jury utsåg den 13 februari 2004 förslagen från dessa tre arkitektkontor till vinnande förslag i tävlingen för ECB:s nya huvudkontor (se pressmeddelande från den 13 februari 2004, ”Internationell jury väljer ut de tre vinnande förslagen för ECB:s nya huvudkontor”). De tre arkitektkontoren kommer att lägga fram sina bearbetade designkoncept för ECB i september 2004. ECB-rådet kommer sedan, troligen i september eller oktober 2004, att tilldela kontraktet för planering av ECB:s nya huvudkontor till ett av de tre vinnande arkitektkontoren.

Mer information om ECB:s nya huvudkontor finns på ECB:s webbplats.

KONTAKT

Europeiska centralbanken

Generaldirektorat Kommunikation och språktjänster

Texten får återges om källan anges.

Kontakt för media