Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az EKB kiválasztotta az „EKB új épületei” beruházás tervmódosítási szakaszának résztvevőit

2004. március 18.

Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsának döntése alapján az EKB új épületeire kiírt nemzetközi várostervezési és építészeti pályázat következő díjnyertes tervezői kapnak meghívást a beruházás tervmódosítási szakaszában való részvételre:

  • Coop Himmelb(l)au, Bécs, Ausztria
  • ASP Schweger Assoziierte, Berlin, Németország
  • 54f architekten/T.R. Hamzah &Yeang, Darmstadt, Németország/Selangor, Malajzia

A tervmódosítási szakasz elsődleges célja a tervjavaslatok áttekintése a bírálóbizottság, az EKB és Frankfurt városa ajánlásainak és követelményeinek figyelembevételével. Ez a szakasz tehát Frankfurt városával szoros együttműködésben zajlik majd.

A fenti három építésziroda tervjavaslatait nemzetközi bírálóbizottság választotta ki 2004. február 13-án, mint az EKB új épületeire kiírt pályázat nyertes alkotásait (lásd „A nemzetközi zsűri kiválasztotta az EKB új épületeire kiírt építészeti pályázat három díjnyertes tervét” című, 2004. február 13-i sajtóközleményt). A három építésziroda 2004. szeptemberben nyújtja be az átdolgozott tervkoncepciókat az EKB-nak. Ezt követően - előreláthatólag 2004. szeptemberben vagy októberben - a Kormányzótanács szerződést köt a három díjnyertes iroda egyikével az EKB új épületeinek megtervezésére.

Az új épületekről további részletek az EKB honlapján, a www.ecb.europa.eu/ecb/premises címen olvashatók.

KAPCSOLAT

Európai Központi Bank

Kommunikációs Főigazgatóság

A sokszorosítás a forrás megnevezésével engedélyezett.

Médiakapcsolatok