SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
PRESSEMEDDELELSE

ECB inviterer artikektfirmaer til næste etape i projektet "ECBs nye hovedkontor"

18. marts 2004

Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) har i dag besluttet at invitere vinderne af den internationale byplanlægnings- og arkitektkonkurrence om forslag til udformning af ECBs nye hovedkontor til at deltage i en gennemgang af deres forslag til projektet:

  • Coop Himmelb(l)au, Wien, Østrig
  • ASP Schweger Assoziierte, Berlin, Tyskland
  • 54f architekten, Darmstadt, Tyskland/T. R. Hamzah & Yeang, Selangor, Malaysia

Det primære formål med gennemgangen er at indarbejde dommerkomitéens, ECBs og bystyret i Frankfurts anbefalinger og krav til projektet i projektforslagene. Gennemgangen kommer derfor til at ske i tæt samarbejde med bystyret i Frankfurt.

De tre vindere af arkitektkonkurrencen om ECBs nye hovedkontor blev den 13. februar 2004 udpeget af en international dommerkomité (jf. pressemeddelelsen af samme dato med overskriften "International dommerkomité udpeger de tre præmierede forslag i arkitektkonkurrencen om ECBs nye hovedkontor"). De tre arkitektfirmaer præsenterer deres ændrede projektforslag for ECB i september 2004. Efterfølgende tildeler Styrelsesrådet kontrakten om planlægning af ECBs nye hovedkontor til et af de tre præmierede arkitektfirmaer, hvilket formentlig vil ske i løbet af september/oktober 2004.

Yderligere oplysninger om ECBs nye hovedkontor kan læses på ECBs websted.

KONTAKT

Den Europæiske Centralbank

Generaldirektoratet Kommunikation

Eftertryk tilladt med kildeangivelse.

Pressekontakt