Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
PERSBERICHT

ECB selecteert deelnemers voor de revisiefase van het “Nieuwe ECB-Hoofdkwartier”-project

18 maart 2004

De Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten de volgende prijswinnaars van de internationale ontwerpwedstrijd voor stadsontwikkeling en bouwkundig ontwerp ten behoeve van het nieuwe hoofdkwartier van de ECB uit te nodigen deel te nemen aan de revisiefase van het project:

  • Coop Himmelb(l)au, Wenen, Oostenrijk;
  • ASP Schweger Assoziierte, Berlijn, Duitsland;
  • 54f architekten/T. R. Hamzah & Yeang, Darmstadt, Duitsland/Selangor, Maleisië.

Het hoofddoel van de revisiefase is de ontwerpvoorstellen te herzien in het licht van de aanbevelingen en vereisten van de jury, de ECB en de Stad Frankfurt. Deze fase zal derhalve in nauwe samenwerking met de Stad Frankfurt worden doorlopen.

Op 13 februari 2004 selecteerde een internationale jury de ontwerpvoorstellen van voornoemde architectenbureau’s als de winnende ontwerpen in de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe ECB-hoofdkwartier (zie het persbericht van 13 februari 2004 getiteld “Internationale jury selecteert de drie prijswinnende ontwerpen in de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe pand van de ECB”). De drie architectenbureau’s zullen hun gereviseerde ontwerpvoorstellen in september 2004 voorleggen aan de ECB. De Raad van Bestuur zal vervolgens het contract voor de planning van het nieuwe hoofdkwartier van de ECB aan één van de drie prijswinnende architectenbureau’s toekennen, waarschijnlijk in september of oktober 2004.

Nadere gegevens over het nieuwe ECB-hoofdkwartier zijn beschikbaar op de website van de ECB.

CONTACT

Europese Centrale Bank

Directoraat-generaal Communicatie

Reproductie is alleen toegestaan met bronvermelding.

Contactpersonen voor de media