European Central Bank - eurosystem
Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Разпределение на отговорностите между членовете на Изпълнителния съвет на ЕЦБ

2 юни 2010 г.

В рамките на своята колективна отговорност за цялостното функциониране на сферите на дейност на Европейската централна банка (ЕЦБ) вчера Изпълнителният съвет постигна съгласие по следното разпределение на отговорностите между неговите членове, с незабавно действие:

Председателят г-н Жан-Клод Трише, в допълнение към нормативно установените си задължения като председател на Изпълнителния съвет, Управителния съвет и Генералния съвет, ще отговаря за следните области: Комуникации, Вътрешен одит и Секретариат и езикови услуги.

Заместник-председателят г-н Витор Констанцио, в допълнение към нормативно установените си задължения като заместник на председателя, ще отговаря за следните области: Администрация и Финансова стабилност.

Г-жа Гертруде Тумпел-Гугерел ще отговаря за следните области: Човешки ресурси, бюджет и организационна структура, Платежна и пазарна инфраструктура и ТARGET2 – ценни книжа.

Г-н Хосе Мануел Гонсалес-Парамо ще отговаря за следните области: Банкноти, Пазарни операции и Изследвания.

Г-н Лоренцо Бини Смаги ще отговаря за следните области: Международни и европейски отношения, Правни услуги и Проект за новата сграда на ЕЦБ.

Г-н Юрген Щарк ще отговаря за следните области: Икономика, Информационни системи и Статистика.

ДАННИ ЗА КОНТАКТ

Европейска централна банка

Генерална дирекция „Комуникации“

Възпроизвеждането се разрешава с позоваване на източника.

Данни за контакт за медиите