Menu
Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες διατίθενται στην αγγλική έκδοση αυτής της σελίδας.

Κέντρο Επισκεπτών της ΕΚΤ

Γιατί είναι σημαντική η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών και τι σημαίνει αυτό για την αγοραστική σας δύναμη; Πώς κατοχυρώνουμε την ασφάλεια των αποταμιεύσεών σας στην τράπεζα; Ποια είναι τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρώπης; Βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές αλλά και σε πολλές άλλες ερωτήσεις στο Κέντρο Επισκεπτών μας.

Η επίσκεψή σας ξεκινά με μια εισαγωγική παρουσίαση από ξεναγό της ΕΚΤ. Στη συνέχεια, μπορείτε να εξερευνήσετε τις διαδραστικές οθόνες και το ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό για να μάθετε περισσότερα για τον ρόλο και τα καθήκοντά μας και έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε ερωτήσεις. Επίσης, σας παρέχουμε υπολογιστές τάμπλετ για μια ακόμη βαθύτερη εμπειρία.

Δεν μπορείτε να μας επισκεφτείτε;


Χάρη στην εικονική περιήγηση μπορείτε να εξερευνήσετε το Κέντρο Επισκεπτών μας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκεστε! Εάν έχετε μάσκα εικονικής πραγματικότητας (VR), φορέστε την και απογειώστε ακόμη περισσότερο την εμπειρία σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της λειτουργίας VR,  διαβάστε τις απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις παρακάτω.

Πληροφορίες για τους επισκέπτες

Ώρες επισκέψεων
Δευτέρα και Παρασκευή: 16:00 (ώρα κεντρικής Ευρώπης)
Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη: 10:30 (ώρα κεντρικής Ευρώπης)
Διάρκεια επίσκεψης
90 λεπτά
Εγγραφή
Γλώσσα της επίσκεψης
Αγγλικά ή γερμανικά. Στα τάμπλετ οι πληροφορίες παρέχονται στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και ολλανδικά.
Είσοδος
Δωρεάν, με την επίδειξη έγκυρου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
Αριθμός συμμετεχόντων
Μεμονωμένα άτομα ή ομάδες έως και 45 ατόμων. Αναφέρετε στο μήνυμά σας τον αριθμό θέσεων που επιθυμείτε να κρατήσετε.
Ελάχιστο όριο ηλικίας
Συνιστούμε ελάχιστο όριο ηλικίας 16 ετών.

Έχετε ήδη κάνει κράτηση;

Εδώ θα βρείτε κάποιες πρακτικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε την επίσκεψή σας. Επίσης, θα πρέπει να προβλέψετε αρκετό χρόνο για τον έλεγχο ασφαλείας.

Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις

Τι μπορώ να δω και να κάνω στο Κέντρο Επισκεπτών;

Στο Κέντρο Επισκεπτών θα βρείτε ποικιλία γραφικών, οπτικοακουστικών και διαδραστικών στοιχείων που εξηγούν το έργο και τις δραστηριότητες της ΕΚΤ, μεταξύ άλλων:

  • την αποστολή της ΕΚΤ να διατηρεί τη σταθερότητα των τιμών
  • τον ρόλο της ΕΚΤ να διαφυλάσσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εντοπίζοντας και περιορίζοντας τους κινδύνους και ασκώντας εποπτεία στις τράπεζες
  • τον ρόλο του ευρώ να ενώνει τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τις χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη
  • το θεσμικό πλαίσιο της ΕΚΤ και τα επιτεύγματα της Ευρώπης

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι να είστε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ; Περάστε από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που αναπαριστά την αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και παρακολουθήστε το βίντεο 360ο που έχουμε ετοιμάσει με περισσότερες πληροφορίες για το έργο της ΕΚΤ.

Μπορείτε επίσης να παραλάβετε ένα τάμπλετ στην αρχή της ξενάγησης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες για την ΕΚΤ, τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ.

Πώς μπορώ να κάνω κράτηση για επίσκεψη;

Στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση visitor.centre@ecb.europa.eu παρέχοντας τα ακόλουθα:

  • μια σύντομη περιγραφή της ομάδας σας
  • τον αριθμό των συμμετεχόντων
  • τη γλώσσα της προτίμησής σας (αγγλικά ή γερμανικά)
  • τις ημερομηνίες που σας βολεύουν, λαμβάνοντας υπόψη τις ώρες επισκέψεων (βλ. παραπάνω)

Στη συνέχεια αφού ελέγξουμε αν μπορούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός μίας εβδομάδας.

Πώς αξιολογείτε τα αιτήματα για επίσκεψη;

Οι κρατήσεις για επίσκεψη εξυπηρετούνται κυρίως με σειρά προτεραιότητας. Όσοι μας επισκέπτονται για πρώτη φορά έχουν προτεραιότητα, ενώ λαμβάνεται υπόψη και η δίκαιη εκπροσώπηση των διαφόρων εθνικοτήτων.

Σε ποιες γλώσσες είναι διαθέσιμο το περιεχόμενο;

Τα κείμενα και το ακουστικό περιεχόμενο των ενημερωτικών πάνελ διατίθενται σε τρεις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Οι εγγεγραμμένοι επισκέπτες που παραλαμβάνουν τάμπλετ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετο υλικό σε έξι γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και ολλανδικά.

Προσφέρετε ειδικές ξεναγήσεις σε επισκέπτες πιο νεαρής ηλικίας;

Δεν προσφέρουμε επί του παρόντος ειδικά προγράμματα για επισκέπτες πιο νεαρής ηλικίας. Συνιστούμε ελάχιστο όριο ηλικίας 16 ετών.

Ποια μέρη του κτιρίου της ΕΚΤ μπορώ να επισκεφτώ;

Το Κέντρο Επισκεπτών βρίσκεται στον χώρο της πρώην Großmarkthalle. Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στους πύργους γραφείων.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της Großmarkthalle, σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε με το Ίδρυμα Elsaesser.

Πώς μπορώ να φτάσω στην ΕΚΤ;

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε δημόσια μέσα μεταφοράς, καθώς οι δυνατότητες στάθμευσης στην περιοχή της ΕΚΤ είναι περιορισμένες. Οι πιο κοντινές στάσεις δημόσιων μέσων μεταφοράς είναι η στάση Frankfurt Ostendstraße (του προαστιακού σιδηροδρόμου S-Bahn), η στάση Ostbahnhof (του μετρό U-Bahn, των περιφερειακών τρένων και των λεωφορείων) και η στάση Ostbahnhof/Sonnemannstraße (του τραμ και των λεωφορείων).

Για μεγάλες ομάδες, υπάρχουν κάποιες θέσεις στάθμευσης για λεωφορεία δίπλα στην κεντρική είσοδο. Αν επιθυμείτε να κάνετε κράτηση τέτοιας θέσης στάθμευσης, ενημερώστε μας με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, σας επισημαίνουμε ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το αίτημά σας.

Μπορώ να επισκεφτώ το Κέντρο Επισκεπτών χωρίς να κάνω κράτηση για ξενάγηση;

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Κέντρο Επισκεπτών μόνο στο πλαίσιο ξενάγησης και τις ώρες που αναφέρονται παραπάνω. Το Κέντρο Επισκεπτών δεν λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ωστόσο, μπορείτε να εξερευνήσετε το Κέντρο Επισκεπτών οποιαδήποτε στιγμή μέσω εικονικής περιήγησης. Για μια πιο ρεαλιστική εμπειρία, φορέστε μάσκα VR!

Πώς μπορώ να έχω πρόσβαση στην εικονική περιήγηση χρησιμοποιώντας μάσκα VR;

Εγκαταστήστε την εφαρμογή Google Street View στο κινητό σας τηλέφωνο (iOS, Android). Αναζητήστε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και επιλέξτε μία από τις επίσημες φωτογραφίες της ΕΚΤ που δείχνουν το εσωτερικό του κτιρίου. Πατήστε το εικονίδιο για μάσκα VR στην επάνω δεξιά γωνία για να ξεκινήσει η λειτουργία VR, τοποθετήστε το τηλέφωνό σας στη μάσκα VR και απολαύστε τη βιωματική σας εμπειρία!