Centrul pentru vizitatori al BCE

De ce este important ca prețurile să rămână stabile și ce înseamnă acest lucru pentru puterea dumneavoastră de cumpărare? Cum ne asigurăm că economiile dumneavoastră sunt în siguranță la bănci? Care au fost principalele realizări ale Europei? Aflați răspunsurile la aceste întrebări și mult mai multe informații la Centrul pentru vizitatori al BCE.

După introducerea făcută de un ghid al BCE la începutul fiecărei vizite, veți avea timp să explorați prezentările interactive și materialele vizuale informative pentru a afla mai multe despre noi și despre activitatea noastră și veți avea posibilitatea de a adresa întrebări. De asemenea, pentru a îmbogăți experiența vizitării, sunt puse la dispoziția vizitatorilor computere de tip tabletă.

Nu vă puteți deplasa la fața locului?


Faceți un tur virtual și explorați din orice colț al lumii Centrul pentru vizitatori al BCE! Dacă dispuneți de o cască pentru realitate virtuală, o puteți folosi pentru a beneficia de o experiență și mai imersivă! Dacă aveți nevoie de mai multe informații despre utilizarea modului de vizualizare în realitate virtuală, consultați mai jos răspunsurile la întrebări frecvente.

Informații pentru vizitatori

Orar de vizitare
Luni și vineri: ora 16.00 (ora Europei Centrale)
Marți, miercuri și joi: ora 10.30 (ora Europei Centrale)
Durata vizitei
90 de minute
Înregistrare
 • Pentru a vă înregistra pentru o vizită, trimiteți un e-mail la adresa: visitor.centre@ecb.europa.eu
 • Vizitele pot fi solicitate cu până la trei luni în avans și cel târziu cu patru săptămâni înainte de data vizitei.
 • Pentru informații referitoare la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, consultați declarația privind protecția vieții private.
Limba vizitei
Engleză sau germană. Tabletele oferă informații în limbile neerlandeză, engleză, franceză, germană, italiană, și spaniolă.
Intrarea
Gratuită, pe baza unui act de identitate național sau a unui pașaport valabil
Dimensiunea grupului
Persoane particulare sau grupuri de până la 45 de participanți (vă rugăm să indicați în e-mailul pe care îl trimiteți numărul de locuri pe care doriți să le rezervați)
Vârsta minimă
Vârsta minimă recomandată este de 16 ani.

Ați făcut deja o rezervare?

Iată câteva informații practice pentru a vă pregăti vizita. De asemenea, vă recomandăm să țineți seama de timpul necesar pentru controlul de securitate.

Întrebări frecvente

Ce se poate vedea și face la Centrul pentru vizitatori?

Centrul pentru vizitatori dispune de un ansamblu de elemente textuale, vizuale și interactive care explică cu ce se ocupă BCE și care sunt activitățile desfășurate de aceasta, inclusiv:

 • misiunea BCE de a menține stabilitatea prețurilor;
 • rolul BCE în salvgardarea sistemului financiar prin detectarea și diminuarea riscurilor și prin supravegherea băncilor;
 • rolul euro în crearea de legături între cetățeni, firme și țări la nivelul întregii Europe;
 • cadrul instituțional al BCE și realizările Europei.

V-ați întrebat vreodată cum este să faci parte din Consiliul guvernatorilor BCE? Luați loc în replica sălii de ședințe a Consiliului guvernatorilor și aflați mai multe despre activitatea pe care o desfășurăm la BCE cu ajutorul videoclipului nostru panoramic!

Puteți solicita și o tabletă la începutul turului pentru a accesa informații suplimentare referitoare la BCE, băncile centrale naționale din UE și zona euro.

Cum pot solicita o vizită?

Trimiteți un e-mail la adresa visitor.centre@ecb.europa.eu cu următoarele detalii:

 • o scurtă descriere a grupului dumneavoastră;
 • numărul de participanți;
 • limba preferată (engleză sau germană);
 • sugestii de date convenabile, ținând cont de orarul de vizitare (a se vedea mai sus).

Vom verifica dacă vă putem satisface solicitarea și vă vom contacta în termen de o săptămână.

Cum sunt evaluate solicitările de vizite?

Intervalele de vizitare se alocă, de regulă, pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Se acordă prioritate persoanelor care vizitează BCE pentru prima dată, vizându-se o reprezentare echitabilă a naționalităților vizitatorilor.

În ce limbi este disponibil conținutul?

Textele și conținutul audio al panourilor expoziției sunt disponibile în trei limbi: engleză, franceză și germană.

Vizitatorii înregistrați cărora li se pun la dispoziție tablete pot accesa informații aprofundate suplimentare în șase limbi: engleză, franceză, germană, italiană, neerlandeză și spaniolă.

Oferiți vizite speciale pentru un public mai tânăr?

În prezent, nu oferim programe speciale pentru un public mai tânăr. Vârsta minimă recomandată este de 16 ani.

Ce părți din clădirea BCE pot vizita?

Centrul pentru vizitatori este amplasat în zona fostei Grossmarkthalle. Accesul în turnurile de birouri nu este posibil.

Dacă vă interesează să aflați mai multe despre istoria Grossmarkthalle, vă recomandăm să contactați Fundația Elsaesser.

Cum ajung la BCE?

Vă recomandăm să utilizați mijloacele de transport în comun, întrucât locurile de parcare din jurul clădirii BCE sunt limitate. Cele mai apropiate stații de transport public sunt Frankfurt Ostendstraße (S-Bahn), Ostbahnhof (U-Bahn, trenuri regionale și autobuz) și Ostbahnhof/Sonnemannstraße (tramvai și autobuz).

În cazul grupurilor mari, lângă intrarea principală sunt puse la dispoziție câteva locuri de parcare pentru autobuze și autocare. Dacă doriți să rezervați unul dintre aceste spații de parcare, vă rugăm să ne informați prin e-mail. Totuși, vă rugăm să luați notă de faptul că nu putem garanta un răspuns pozitiv la solicitarea dumneavoastră.

Pot vizita Centrul pentru vizitatori fără să mă înscriu pentru o vizită ghidată?

Centrul pentru vizitatori poate fi vizitat numai în cadrul unui tur ghidat la orele menționate mai sus și este închis în weekend și în zilele de sărbătoare legală. Cu toate acestea, puteți explora Centrul pentru vizitatori la orice oră prin intermediul unui tur virtual. Pentru o experiență și mai realistă, utilizați o pereche de ochelari pentru realitate virtuală!

Cum pot accesa turul virtual utilizând o cască pentru realitate virtuală?

Instalați aplicația Google Street View pe telefonul dumneavoastră mobil (iOS, Android). Căutați Banca Centrală Europeană și atingeți una dintre fotografiile oficiale ale BCE care prezintă interiorul clădirii. Faceți clic pe pictograma reprezentând casca pentru realitate virtuală din colțul din dreapta sus pentru a porni modul de vizualizare în realitate virtuală, introduceți telefonul în dispozitivul dumneavoastră pentru realitate virtuală și bucurați-vă de experiența imersivă!