EKP:n vierailijakeskus

Miksi hintavakaus on tärkeää, ja miten se vaikuttaa ostovoimaan? Miten EKP varmistaa, että pankkiin talletetut säästöt ovat turvassa? Mitkä ovat EU:n suurimmat saavutukset? EKP:n vierailijakeskuksessa saat vastauksen näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Aluksi EKP:n opas esittelee vierailijakeskuksen. Sen jälkeen vierailijat voivat tutustua interaktiivisiin esityksiin ja havainnolliseen kuvamateriaaliin EKP:stä ja sen toiminnasta. Vierailijoiden käytössä on myös tablettitietokoneita, ja oppaalle voi esittää kysymyksiä.

Etkö pääse tulemaan paikalle?


Vierailijakeskukseen voi myös tutustua virtuaalisesti. Kokonaisvaltaisemman kokemuksen saat käyttämällä virtuaalilaseja. Vastauksia kysymyksiin -osiossa on lisätietoa virtuaalitilan käytöstä.

Tietoa vierailijoille

Vierailuajat:
Maanantai ja perjantai klo 16.00
Tiistai, keskiviikko ja torstai klo 10.30
Vierailun kesto:
90 minuuttia
Ilmoittautuminen:
 • Vierailulle ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen visitor.centre@ecb.europa.eu.
 • Ilmoittautua voi enintään kolme kuukautta etukäteen, ja ilmoittautumisaika päättyy neljä viikkoa ennen vierailua.
 • Henkilötietojen käsittelystä kerrotaan EKP:n tietosuojalausekkeessa.
Vierailun kieli:
Englanti tai saksa. Tablettitietokoneilla on tietoa englanniksi, espanjaksi, hollanniksi, italiaksi, ranskaksi ja saksaksi.
Sisäänpääsy:
Vierailu on maksuton, mutta mukana on oltava voimassa oleva henkilökortti tai passi.
Ryhmän koko:
Yksityishenkilöt tai enintään 45 hengen ryhmät. Kerro osallistujamäärä ilmoittautumisviestissä.
Suositeltu vähimmäisikä:
16 vuotta

Oletko jo ilmoittautunut vierailulle?

Valmistaudu vierailuun tutustumalla Tietoa vierailijoille -osioon. Muista myös varata tarpeeksi aikaa turvatarkastusta varten.

Vastauksia kysymyksiin

Mitä vierailijakeskuksessa on tarjolla?

Vierailijakeskuksessa on monenlaista kirjallista, kuvallista ja interaktiivista materiaalia EKP:n työstä ja toiminnasta, kuten

 • EKP:n tehtävästä hintavakauden ylläpitäjänä
 • EKP:n roolista rahoitusjärjestelmän vakauden turvaamisessa eli riskien seurannassa ja vähentämisessä sekä pankkivalvonnassa
 • eurosta eurooppalaisia ihmisiä, yrityksiä ja maita yhdistävänä tekijänä
 • EKP:stä organisaationa ja EU:n saavutuksista.

Miltä tuntuisi osallistua EKP:n neuvoston kokoukseen? Istahda aidolta vaikuttavaan EKP:n neuvoston kokoushuoneeseen. Panoraamavideolla kerrotaan lisää EKP:n työstä ja toiminnasta.

Voit myös ottaa vierailun alussa mukaasi tabletin, jolla on lisätietoa EKP:stä, EU-maiden kansallisista keskuspankeista ja euroalueesta.

Miten vierailulle ilmoittaudutaan?

Lähetä osoitteeseen visitor.centre@ecb.europa.eu sähköpostiviesti, jossa on seuraavat tiedot:

 • lyhyt kuvaus ryhmästä
 • osallistujamäärä
 • kielitoive (englanti tai saksa)
 • päivämääräehdotuksia (ks. vierailuajat edellä).

Vierailijakeskus tarkastaa, voidaanko pyyntö täyttää, ja lähettää vastauksen viikon kuluessa.

Miten ilmoittautumiset käsitellään?

Ilmoittautumiset käsitellään yleensä saapumisjärjestyksessä. Etusijalle asetetaan kuitenkin ensivierailijat, ja kansallisuusjakauma pyritään pitämään tasapuolisena.

Minkä kielistä aineistoa on tarjolla?

Näyttelytauluissa on teksti- ja äänisisältöä englanniksi, ranskaksi ja saksaksi.

Tablettitietokoneilla on yksityiskohtaisempaa tietoa kuudella eri kielellä (englanti, espanja, hollanti, italia, ranska ja saksa).

Järjestetäänkö nuorille erityisvierailuja?

Tällä hetkellä nuorille ei ole tarjolla erityistä ohjelmaa. Vierailijoiden suositeltu vähimmäisikä on 16 vuotta.

Mihin EKP:n päärakennuksen osiin pääsee tutustumaan?

Vierailijakeskus sijaitsee päärakennuksen historiallisessa osassa eli Grossmarkthallessa. Toimistotornit eivät ole avoinna yleisölle.

Jos haluat tutustua Grossmarkthallen historiaan, ota yhteyttä Elsaesser-säätiöön.

Miten saavun EKP:hen?

Vierailijakeskukseen kannattaa tulla julkisilla kulkuvälineillä, sillä EKP:n päärakennuksen lähistöllä on vain vähän pysäköintitilaa. Lähimmät julkisen liikenteen pysäkit ovat Frankfurt Ostendstrasse (lähijuna eli S-Bahn), Ostbahnhof (metro eli U-Bahn, taajamajunat ja bussit) sekä Ostbahnhof/Sonnemannstrasse (raitiovaunut ja bussit).

Pääsisäänkäynnin vieressä on jonkin verran pysäköintitilaa suurempien ryhmien busseille. Jos haluat varata pysäköintipaikan bussille, ilmoita siitä sähköpostitse. Emme kuitenkaan voi taata, että pysäköintipaikka järjestyy.

Voiko vierailijakeskukseen tulla, vaikka ei olisi ilmoittautunut opastetulle kierrokselle?

Vierailijakeskukseen voi tutustua vain opastetulla kierroksella edellä mainittuina aukioloaikoina. Viikonloppuisin ja kansallisina vapaapäivinä vierailijakeskus on suljettu. Keskukseen voi kuitenkin aina tutustua virtuaalisesti. Todentuntuisemman kokemuksen saat, kun käytät virtuaalilaseja.

Miten tutustuminen vierailijakeskukseen virtuaalilasien avulla tapahtuu?

Lataa matkapuhelimeesi Googlen katunäkymäsovellus Street View (iOS, Android). Tee haku ”Euroopan keskuspankki” ja napauta yhtä EKP:n virallisista valokuvista, joissa näkyy rakennuksen sisätiloja. Paina oikeassa yläkulmassa olevaa virtuaalilasien kuvaketta virtuaalitilan käynnistämiseksi, aseta puhelin laseihin ja nauti kokemuksesta!