EKP:n vierailijakeskus

Miksi hintavakaus on tärkeää, ja miten se vaikuttaa ostovoimaan? Miten EKP varmistaa, että pankkiin talletetut säästöt ovat turvassa? Mitkä ovat EU:n suurimmat saavutukset? EKP:n vierailijakeskuksessa saat vastauksen näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Vierailun aluksi EKP:n opas pitää johdantoesittelyn. Sen jälkeen vierailijat voivat tutustua interaktiivisiin esityksiin ja havainnolliseen kuvamateriaaliin EKP:stä ja sen toiminnasta. Vierailijoiden käytössä on myös tablettitietokoneita, ja oppaalle voi esittää kysymyksiä.

Etkö pääse tulemaan paikalle?


Vierailijakeskukseen voi tutustua myös virtuaalisesti. Kokonaisvaltaisemman kokemuksen saat käyttämällä virtuaalilaseja. Lisätietoa virtuaalitilan käytöstä on alla olevissa vastauksissa kysymyksiin.

Tietoa vierailijoille

Vierailuajat:
Maanantai ja perjantai klo 16.00
Tiistai, keskiviikko ja torstai klo 10.30
Vierailun kesto:
90 minuuttia
Ilmoittautuminen:
 • Vierailulle ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen visitor.centre@ecb.europa.eu.
 • Ilmoittautua voi enintään kolme kuukautta etukäteen, ja ilmoittautumisaika päättyy neljä viikkoa ennen vierailua.
 • See our privacy statement for information regarding the processing of your personal data.
Vierailun kieli:
Englanti tai saksa (esitä kielitoive ilmoittautumisviestissä). Tablettitietokoneilla on tietoa englanniksi, espanjaksi, hollanniksi, italiaksi, ranskaksi ja saksaksi.
Sisäänpääsy:
Vierailu on maksuton, mutta mukana on oltava voimassa oleva henkilökortti tai passi.
Ryhmän koko:
Yksityishenkilöt tai enintään 45 hengen ryhmät. Kerro osallistujamäärä ilmoittautumisviestissä.
Suositeltu vähimmäisikä:
16 vuotta.

Oletko jo varannut vierailun?

Valmistaudu vierailuun tutustumalla Tietoa vierailijoille -osioon. Muista myös varata tarpeeksi aikaa turvatarkastusta varten.

Vastauksia kysymyksiin

Mitä vierailijakeskuksessa on tarjolla?

Vierailijakeskuksessa on monenlaista kirjallista, kuvallista ja interaktiivista materiaalia EKP:n työstä ja toiminnasta, kuten

 • EKP:n tehtävästä hintavakauden ylläpitäjänä
 • EKP:n roolista rahoitusjärjestelmän vakauden turvaamisessa eli riskien seurannassa ja vähentämisessä sekä pankkivalvonnassa
 • eurosta eurooppalaisia ihmisiä, yrityksiä ja maita yhdistävänä tekijänä
 • EKP:stä organisaationa ja EU:n saavutuksista.

Miltä tuntuisi osallistua EKP:n neuvoston kokoukseen? Istahda aidolta vaikuttavaan EKP:n neuvoston kokoushuoneeseen. Panoraamavideolla on lisätietoa EKP:n työstä ja toiminnasta.

Voit myös ottaa vierailun alussa mukaasi tabletin, jolla on lisätietoa EKP:stä, EU-maiden kansallisista keskuspankeista ja euroalueesta.

Miten vierailun voi varata?

Lähetä osoitteeseen visitor.centre@ecb.europa.eu sähköpostiviesti, jossa on seuraavat tiedot:

 • lyhyt kuvaus ryhmästä
 • osallistujamäärä
 • kielitoive (englanti tai saksa)
 • päivämääräehdotuksia (ks. vierailuajat edellä).

Vierailijakeskus tarkastaa, voidaanko pyyntö täyttää, ja lähettää vastauksen viikon kuluessa.

Miten vierailupyynnöt arvioidaan?

Vierailupyynnöt käsitellään yleensä ilmoittautumisjärjestyksessä. Etusijalle asetetaan kuitenkin vierailijat, jotka eivät ole aiemmin käyneet EKP:ssä, ja kansallisuusjakauma pyritään pitämään tasapuolisena.

Millä kielillä aineistoa on tarjolla?

Näyttelytauluissa on teksti- ja äänisisältöä englanniksi, ranskaksi ja saksaksi.

Tablettitietokoneilla on yksityiskohtaisempaa tietoa kuudella eri kielellä (englanti, espanja, hollanti, italia, ranska ja saksa).

Järjestetäänkö nuorille erityisvierailuja?

Tällä hetkellä nuorille ei ole tarjolla erityistä ohjelmaa. Vierailijoiden suositeltu vähimmäisikä on 16 vuotta.

Mihin EKP:n päärakennuksen osiin pääsee tutustumaan?

Vierailijakeskus sijaitsee päärakennuksen historiallisessa osassa eli Grossmarkthallessa. Toimistotornit eivät ole avoinna yleisölle.

Jos haluat tutustua Grossmarkthallen historiaan, ota yhteyttä Elsaesser- säätiöön.

Miten saavun EKP:hen?

Suosittelemme julkisia kulkuvälineitä, sillä EKP:n päärakennuksen lähistöllä on vain vähän pysäköintitilaa. Lähimmät julkisen liikenteen asemat ovat Frankfurt Ostendstrasse (S-Bahn eli lähijunat), Ostbahnhof (metro eli U-Bahn, taajamajunat ja bussit) ja Ostbahnhof/Sonnemannstrasse (raitiovaunut ja bussit).

Suurempia ryhmiä varten pääsisäänkäynnin vieressä on jonkin verran pysäköintipaikkoja busseille ja minibusseille. Jos haluat varata pysäköintipaikan bussille, ilmoita siitä sähköpostitse. Emme kuitenkaan voi taata, että pysäköintipaikka järjestyy.

Voinko tulla vierailijakeskukseen, vaikka en ole ilmoittautunut opastetulle vierailulle?

Vierailijakeskukseen voi tutustua vain opastetulla kierroksella edellä mainittuina keskuksen aukioloaikoina. Viikonloppuisin ja kansallisina vapaapäivinä keskus on suljettu. Vierailijakeskukseen voi kuitenkin aina tutustua virtuaalisesti. Todentuntuisemman kokemuksen saat, kun käytät virtuaalilaseja.

Miten voin tehdä virtuaalikierroksen virtuaalilasien avulla?

Lataa Googlen katunäkymäsovellus Street View matkapuhelimeesi (iOS, Android). Tee haku ”Euroopan keskuspankki” ja napsauta yhtä EKP:n virallisista valokuvista, joissa näkyy rakennuksen sisätiloja. Paina oikeassa yläkulmassa olevaa virtuaalilasien kuvaketta virtuaalitilan käynnistämiseksi, aseta puhelin laseihin ja nauti kokemuksesta!

Miten vierailukäynnistä voi antaa palautetta?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan vierailijaohjelmaamme, joten palaute on tärkeää. Voit antaa palautetta osoitteessa www.menti.com (syötä koodi 10 43 43).