ECB's besøgscenter

Hvorfor er det vigtigt, at priser forbliver stabile, og hvad betyder det for din købekraft? Hvordan sikrer vi, at din opsparing er sikker i banken? Hvilke resultater har været EU's største? Få svarene på disse spørgsmål og mange flere i ECB's besøgscenter.

Besøgene begynder med en introduktion fra en af ECB's guider. Bagefter får du tid til på egen hånd at udforske en række interaktive skærme og informative billeder, hvor du kan lære mere om, hvem vi er, og hvad vi laver, og du får lejlighed til at stille spørgsmål. Du kan også få stillet en tablet-pc til rådighed, hvor du kan finde endnu flere oplysninger.

Har du ikke mulighed for at komme og besøge os?


Så kan du tage på en virtuel rundvisning. Her kan du udforske besøgscentret, uanset hvor du befinder dig i verden. Og med VR-briller får du oplevelsen af selv at være der. Flere oplysninger om, hvordan du anvender VR-funktionen, findes i hyppigt stillede spørgsmål nedenfor.

Information for besøgende

Tidspunkter for besøg
Mandag og fredag kl. 16.00 (dansk tid)
Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10.30 (dansk tid)
Besøgets varighed
90 minutter
Tilmelding
Sprog
Engelsk og tysk. På de tablet-pc'er, der bliver udleveret, findes information på engelsk, fransk, hollandsk, italiensk, spansk og tysk.
Adgang
Gratis. Gyldigt nationalt id-kort eller pas skal forevises.
Gruppens størrelse
Enkeltpersoner eller grupper på op til 45 deltagere. Opgiv venligst, hvor mange pladser du ønsker at reservere i din e-mail
Mindstealder
Vi anbefaler, at deltagerne er mindst 16 år.

Til dem, der allerede har booket et besøg

Her er nogle praktiske oplysninger, som kan hjælpe dig/jer med at forberede besøget. Husk at afsætte tid til en sikkerhedskontrol før besøget.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan jeg se og gøre i besøgscentret?

Besøgscentret består af en række elementer, som via tekst og billeder, men også interaktivt, forklarer ECB's arbejde og aktiviteter, herunder:

  • ECB's målsætning om at holde priserne stabile
  • ECB's rolle med hensyn til at sikre det finansielle system ved at opspore og reducere risici og føre tilsyn med banker
  • hvordan euroen forbinder mennesker, virksomheder og lande i hele Europa
  • ECB's institutionelle rammer og EU's resultater.

Har du nogensinde tænkt over, hvordan det ville føles at være en del af ECB's styrelsesråd? Sæt dig på en af stolene i vores kopi af Styrelsesrådets mødelokale. Se vores panoramavideo, og hør mere om, hvad vi laver i ECB.

Du kan også få udleveret en tablet-pc ved rundvisningens begyndelse, hvor du kan få yderligere oplysninger om ECB, EU's nationale centralbanker og euroområdet.

Hvordan kan man komme på en rundvisning?

Send en e-mail til visitor.centre@ecb.europa.eu med følgende oplysninger:

  • en kort beskrivelse af din gruppe
  • antal deltagere
  • foretrukne sprog (engelsk eller tysk)
  • mulige datoer (se tidspunkterne for besøg ovenfor).

Så undersøger vi, om et besøg er muligt, og lader dig/jer det vide inden for en uge.

Hvordan bearbejdes tilmeldingerne?

Besøgstider fordeles normalt efter først-til-mølle-princippet. Førstegangsbesøgende gives prioritet, og der lægges vægt på at opnå en retfærdig fordeling af nationaliteter.

På hvilke sprog findes indholdet?

Udstillingspanelernes tekster og lydindhold findes på tre sprog: engelsk, fransk og tysk.

Besøgende, som får udleveret en tablet-pc, får adgang til yderligere indhold, der går mere i dybden. Dette indhold findes på seks sprog: engelsk, fransk, hollandsk, italiensk, spansk og tysk.

Arrangerer I særlige besøg for et yngre publikum?

I øjeblikket har vi ikke særlige arrangementer for et yngre publikum. Vi anbefaler, at deltagerne er mindst 16 år.

Hvilke dele af ECB's bygning kan jeg besøge?

Besøgscentret findes i den del af bygningen, der tidligere var Grossmarkthalle. Det er ikke muligt at få adgang til kontortårnene.

Hvis du er interesseret i at få mere at vide om Grossmarkthalles historie, anbefaler vi, at du kontakter Elsaesser Foundation.

Hvordan finder jeg vej til ECB?

Da der kun er begrænsede parkeringsmuligheder i nærheden af ECB, anbefaler vi, at besøgende benytter sig af offentlig transport. De nærmeste stationer er Frankfurt Ostendstraße (S-Bahn), Ostbahnhof (U-Bahn, regionaltog og bus) og Ostbahnhof/Sonnemannstraße (sporvogn og bus).

Der er enkelte parkeringspladser tæt på hovedindgangen for busser, som bringer store grupper. Send os venligst en e-mail, hvis I gerne vil reservere en af disse parkeringspladser. Vi kan dog ikke garantere, at vi kan imødekomme jeres anmodning.

Kan jeg besøge besøgscentret uden at være tilmeldt en rundvisning?

Nej, et besøg i besøgscentret er kun muligt som led i en rundvisning på de ovenfor nævnte tidspunkter. Besøgscentret er lukket i weekenden og på helligdage. Det er dog altid muligt at udforske besøgscentret på en virtuel rundvisning. Og du får en endnu mere realistisk oplevelse, hvis du tager VR-briller på!

Hvordan kan jeg få adgang til den virtuelle rundvisning med et VR-headset?

Installer Google Street View-appen på din mobiltelefon (iOS, Android). Søg efter Den Europæiske Centralbank og tryk på et af de officielle ECB-fotos, der viser den indvendige del af bygningen. Start derefter VR-funktionen ved at trykke på symbolet i øverste højre hjørne, som viser et VR-headset. Sæt din mobiltelefon i VR-enheden, og nyd turen!