ECB Youth Dialogue

Ξέρουμε ότι οι αποφάσεις που παίρνουμε μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινότητά σας. Γι' αυτό θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι όχι απλώς λαμβάνετε τα νέα μας ή ακούτε για μας, αλλά ότι έχετε και την ευκαιρία να μιλήσετε απευθείας μ' εμάς.

Αυτήν ακριβώς την ευκαιρία σας δίνει η πρωτοβουλία ECB Youth Dialogue (Διάλογος με τους νέους). Διοργανώνουμε εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη – και διαδικτυακά – μέσω των οποίων σας φέρνουμε σε άμεση επαφή με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ έτσι ώστε να μπορείτε να θέσετε τα ερωτήματά σας και να μοιραστείτε τις απόψεις σας με μας.

Διάλογοι με τους νέους για θέματα που αφορούν την τραπεζική εποπτεία

ECB Youth Dialogue: #AskDraghi

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ECB Youth Dialogue, η ΕΚΤ πραγματοποίησε τον τρίτο διάλογο με τους νέους σε συνεργασία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα Debating Europe μέσω της οποίας δίνεται στους νέους η δυνατότητα να συζητούν θέματα της επικαιρότητας με Ευρωπαίους ηγέτες.

Μεταξύ 17 και 23 Ιανουαρίου 2018, σου ζητήσαμε να στείλεις ερωτήσεις στον Mario Draghi, Πρόεδρο της ΕΚΤ, μέσω Twitter και Facebook, για ένα από τα παρακάτω θέματα:

  • την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και την ανεργία των νέων
  • τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain
  • το ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης

Δες τις απαντήσεις του Mario Draghi, Προέδρου της ΕΚΤ, σε ορισμένες από τις ερωτήσεις που έλαβε και ρίξε μια ματιά στη συζήτηση που ακολούθησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΕΚΤ.

Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και η ανεργία των νέων

Η ευρωπαϊκή οικονομία επεκτείνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και το επίπεδο της απασχόλησης είναι πιο υψηλό από ποτέ. Η βελτίωση αυτή όμως πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να διασφαλιστεί ότι επωφελούνται όλοι.

Πότε θα ανακάμψει πλήρως η Ευρώπη από την ύφεση;

Φανταστείτε ότι η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ προκαλούν μαζική ανεργία (των νέων). Ποια θα είναι η αντίδραση της ΕΚΤ;»

Η τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα

Η τεχνολογία blockchain είναι μια καινοτόμος τεχνολογία που μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα. Αξιολογούμε επί του παρόντος κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις υπηρεσίες μας στο μέλλον. Σε ό,τι αφορά το bitcoin και κατά πόσο μπορεί κάποιος να το εμπιστευτεί, ο Mario Draghi, Πρόεδρος της ΕΚΤ, συνιστά προσοχή, καθώς δεν υποστηρίζεται από κάποια κεντρική τράπεζα ή κυβέρνηση. Προσθέτει επίσης ότι η κανονιστική του ρύθμιση δεν αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΚΤ.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία blockchain για να στηρίξουμε την οικονομία;

Εάν ήσασταν νεαρός φοιτητής όπως εγώ, θα αγοράζατε bitcoin για να τα έχετε για μια ανάγκη;

Η παγκόσμια οικονομική κρίση

Η τελευταία κρίση ήταν παρά πολύ σοβαρή, αλλά τα χειρότερα έχουν περάσει. Οι ευρωπαϊκές χώρες παρουσίαζαν σημαντικές αδυναμίες όταν επλήγησαν από την κρίση και δεν ήταν σε θέση να λάβουν κατάλληλα μέτρα. Σήμερα, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε πολλούς τομείς και άρα είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για το μέλλον.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ και η ΕΚΤ με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την επόμενη μεγάλη οικονομική κρίση, προτού ακόμη συμβεί;

Μάθετε περισσότερα

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα θέματα της πρωτοβουλίας ECB Youth Dialogue; Ρίξτε μια ματιά στις ακόλουθες σελίδες!

Το ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης
  • Economic recovery and the new phase of monetary policy (Ομιλία του Vítor Constâncio, Αντιπροέδρου της ΕΚΤ, στο Εναρκτήριο Συνέδριο της εκδήλωσης 20th Euro Finance Week, Φρανκφούρτη, 13 Νοεμβρίου 2017)
  • Sustaining openness in a dynamic global economy (Ομιλία του Mario Draghi, Προέδρου της ΕΚΤ, στο Συμπόσιο για την Οικονομική Πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κάνσας, Jackson Hole, 25 Αυγούστου 2017)
Τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain
Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και η ανεργία των νέων
  • Youth unemployment in the euro area (Κεντρική ομιλία του Mario Draghi, Προέδρου της ΕΚΤ, στην εκδήλωση Grattan Lecture Series στο Trinity College, Δουβλίνο, 22 Σεπτεμβρίου 2017)
  • Accompanying the economic recovery (Ομιλία του Mario Draghi, Προέδρου της ΕΚΤ, στην εκδήλωση ECB Forum on Central Banking, Σίντρα, 27 Ιουνίου 2017)

Προηγούμενες εκδηλώσεις

Σεπτέμβριος 2017, Δουβλίνο, Ιρλανδία
Νέοι, καινοτομία και παραγωγικότητα στην Ευρώπη, Λισαβόνα 2017

Ο Mario Draghi, Πρόεδρος της ΕΚΤ, συναντήθηκε με νεαρούς Ευρωπαίους την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο Trinity College Dublin.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας (Banc Ceannais na hÉireann/Central Bank of Ireland) και το Trinity College Dublin.

Θα διαδραματίσει η τεχνολογία blockchain κάποιον ρόλο στο μέλλον; Δημιουργείται μεγαλύτερος προβληματισμός στο Διοικητικό Συμβούλιο από το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν φούσκες στις τιμές των κατοικιών; Σε τι βαθμό οι ενδείξεις σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής και η σαφής επικοινωνία θεωρούνται βασικό στοιχείο των σύγχρονων κεντρικών τραπεζών;

Παρακολούθησε την ανταλλαγή ερωτήσεων και απαντήσεων για αυτά και άλλα θέματα μεταξύ του Mario Draghi και φοιτητών που σπουδάζουν οικονομικά στο Trinity College Dublin.

Νέοι, καινοτομία και παραγωγικότητα στην Ευρώπη, Ιούνιος 2017, Λισαβόνα, Πορτογαλία
Νέοι, καινοτομία και παραγωγικότητα στην Ευρώπη, Λισαβόνα 2017

Ο Mario Draghi, Πρόεδρος της ΕΚΤ, φιλοξένησε στη Λισαβόνα τον πρώτο διάλογο με τους νέους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ECB Youth Dialogue, ο οποίος διοργανώθηκε σε συνεργασία με την κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας (Banco de Portugal) και τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης της Λισαβόνας (Instituto Superior de Economia e Gestão - ISEG).

Μάθε περισσότερα για τη συζήτηση σχετικά με τη σημασία της καινοτομίας και της παραγωγικότητας για τους νέους.