Pentru cele mai recente informații, consultați versiunea în limba engleză a acestei pagini.

Inițiativa ECB Youth Dialogue

Suntem conștienți de faptul că deciziile pe care le adoptăm vă pot influența viața de zi cu zi, de aceea dorim să fim siguri nu numai că aflați informații de la noi sau despre noi, ci și că aveți posibilitatea de a dialoga cu noi în mod direct.

Scopul inițiativei ECB Youth Dialogue este chiar acesta. Organizăm evenimente în întreaga Europă, inclusiv online, care vă permit să intrați în contact direct cu factori de decizie din cadrul BCE pentru a adresa întrebări și a ne împărtăși opiniile dumneavoastră.

Inițiativa ECB Youth Dialogue pe teme legate de supravegherea bancară

Inițiativa ECB Youth Dialogue cu Benoît Cœuré: Generația euro – ce poate face Europa pentru tine?

BCE a organizat cea de-a șasea ediție a inițiativei ECB Youth Dialogue în parteneriat cu Bocconi University și Debating Europe – o platformă online care oferă tinerilor posibilitatea de a discuta chestiuni de actualitate cu liderii europeni. La data de 13 martie 2019, dl Benoît Cœuré, membru al Comitetului executiv al BCE, s-a întâlnit cu studenți pentru a discuta despre dificultățile cu care se confruntă tinerii europeni în ziua de astăzi. Înainte de desfășurarea evenimentului, v-am invitat să ne trimiteți întrebări pentru dl Benoît Cœuré pe Twitter sau lăsând un comentariu pe platforma Debating Europe. Am inclus o parte dintre aceste întrebări în cadrul dezbaterii.

Iată câteva fragmente din discuție!

... referitor la importanța educației

Trebuie să redirecționăm fonduri publice către educație în Europa. Tinerii studenți ar trebui să beneficieze de educația de care au nevoie pentru a concura cu succes pe piața forței de muncă digitală mondială.

... referitor la inovare și digitalizare

Trebuie să consolidăm capacitatea de inovare a Europei. Investițiile publice și cele private ar trebui să sprijine digitalizarea în industriile de vârf, iar uniunea piețelor de capital poate juca un rol esențial în alocarea capitalului către domeniile care au cea mai mare nevoie de acesta.

... referitor la rolul tinerilor europeni

Voi sunteți cei care vor defini calea care determină parcursul Europei în continuare.

... referitor la economia Italiei

Situația economică a Italiei nu este o amenințare la adresa zonei euro. Principala dificultate pentru Italia se referă la creșterea productivității pe termen mai lung.

... referitor la egalitatea de gen

Disparitatea de gen limitează creșterea economică. Dacă mai multe femei ar lucra și ar primi o remunerație egală, nivelul de trai ar crește în Europa.

... referitor la numerar în era digitală

Numerarul reprezintă o parte esențială a încrederii în monedă. Mijloacele de plată trebuie să fie determinate de cererea socială. Analizăm monedele digitale, dar încă observăm o cerere puternică de numerar în zona euro.

Urmărește schimbul de întrebări și răspunsuri cu privire la aceste teme, precum și la altele, între Benoît Cœuré și studenți de la Bocconi University.

Dacă dorești să primești informații referitoare la viitoarele inițiative ale BCE cu caracter educativ și destinate tinerilor, înscrie-te pe lista noastră de distribuție.

Evenimente anterioare

Youth Dialogue cu Mario Draghi: #AskDraghi, ianuarie 2018

Cea de-a treia ediție a inițiativei ECB Youth Dialogue a fost organizată în parteneriat cu Debating Europe, o platformă online care oferă tinerilor posibilitatea de a discuta chestiuni de actualitate cu lideri europeni.

În perioada 17-23 ianuarie 2018, v-am invitat să trimiteți întrebări destinate președintelui Draghi, pe Twitter sau pe Facebook, cu privire la una dintre următoarele teme:

  • redresarea economică în Europa și șomajul în rândul tinerilor;
  • monedele criptografice și lanțul de blocuri (tehnologia blockchain);
  • posibilitatea unei noi crize economice mondiale.

Vedeți răspunsurile pe care le-a dat președintele Draghi la unele dintre întrebările primite și urmăriți dezbaterea pe canalele noastre de comunicare socială!

Redresarea economică în Europa și șomajul în rândul tinerilor

Economia europeană se află într-o continuă expansiune de mai mulți ani, iar ocuparea forței de muncă atinge niveluri fără precedent, dar situația trebuie îmbunătățită în continuare și trebuie să ne asigurăm că toată lumea beneficiază de pe urma acesteia.

Când se va redresa Europa complet din recesiune?

Imaginați-vă că inteligența artificială și roboții cauzează un șomaj masiv (în rândul tinerilor). Cum va reacționa BCE?

Lanțul de blocuri (tehnologia blockchain) și monedele criptografice

Tehnologia blockchain este una inovatoare, care ar putea contribui la îmbunătățirea eficienței. Evaluăm dacă ar putea fi utilizată în serviciile noastre în viitor. Cu privire la Bitcoin și încrederea pe care i-o puteți acorda, președintele Draghi recomandă prudență, întrucât aceasta nu este susținută de nicio bancă centrală sau autoritate guvernamentală, adăugând că nu îi revine BCE misiunea de a o reglementa.

Cum putem exploata tehnologia blockchain pentru a sprijini economia?

Dacă ați fi un tânăr student, ca mine, ați cumpăra monede Bitcoin și le-ați păstra ca măsură de siguranță?

Criza economică mondială

Ultima criză a fost severă, dar ce a fost mai rău a trecut. Țările europene au intrat în criză cu deficiențe majore și nu au fost capabile să reacționeze în mod corespunzător. În prezent, au fost înregistrate progrese semnificative în multe domenii și suntem astfel mai bine pregătiți pentru viitor.

Credeți că UE și BCE vor putea reforma îndeajuns pentru a face față unei alte crize economice de proporții înainte ca aceasta să se producă?

Mai mult

Doriți să aflați mai multe informații despre temele acestei ediții a inițiativei ECB Youth Dialogue? Consultați paginile indicate în continuare.

Posibilitatea unei noi crize economice mondiale
Monedele criptografice și lanțul de blocuri (tehnologia blockchain)
redresarea economică în Europa și șomajul în rândul tinerilor;
Youth Dialogue cu Mario Draghi, Dublin, Irlanda, septembrie 2017
Inițiativa <i>ECB Youth Dialogue</i>, Dublin

Președintele Mario Draghi s-a întâlnit cu tineri europeni vineri, 22 septembrie 2017, la Trinity College Dublin.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu banca centrală a Irlandei și Trinity College Dublin.

Va deține lanțul de blocuri (tehnologia blockchain) un rol în viitor? Reprezintă potențialul apariției unor bule imobiliare o preocupare crescândă pentru Consiliul guvernatorilor? În ce măsură sunt considerate semnalele privind orientarea viitoare a ratelor dobânzilor reprezentative (forward guidance) și comunicarea clară o componentă principală a băncilor centrale moderne?

Urmăriți schimbul de întrebări și răspunsuri cu privire la aceste teme, precum și la altele, între președintele Draghi și studenți în economie de la Trinity College Dublin.

Youth Dialogue cu Mario Draghi, Lisabona, Portugalia, iunie 2017
<i>Youth, innovation and productivity in Europe</i>, Lisabona, 2017

Președintele Mario Draghi a găzduit prima ediție a inițiativei ECB Youth Dialogue la Lisabona, eveniment organizat în parteneriat cu Banco de Portugal și Instituto Superior de Economia e Gestão (ISEG).

Urmăriți discuția despre semnificația inovării și a productivității pentru tineri.