European Central Bank - eurosystem
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Materiale explicative

Materialele noastre explicative transpun teme complexe într-un limbaj simplu

Materialele explicative au scopul de a face ca temele complexe legate de băncile centrale să poată fi înțelese de toată lumea. Dacă te-ai întrebat vreodată cum te afectează deciziile de politică monetară sau ce este Bitcoin, poți găsi explicații simple în textele, materialele video și infograficele noastre.

Am majorat ratele dobânzilor. Ce înseamnă această decizie pentru tine?

Am majorat ratele dobânzilor pentru prima oară în ultimii 11 ani, noi majorări fiind probabile în lunile următoare. De ce am procedat astfel? Cum afectează acestea inflația? Și ce înseamnă decizia noastră pentru tine?

Am majorat ratele dobânzilor. Ce înseamnă această decizie pentru tine?

De ce dorește BCE să mențină prețurile stabile?

Menținerea stabilității prețurilor este obiectivul principal al BCE. Dar ce înseamnă „stabilitatea prețurilor”? Nu ar fi mai bine pentru noi dacă prețurile ar scădea și totul s-ar ieftini? Află mai multe despre stabilitatea prețurilor și de ce ne este utilă tuturor.

De ce este importantă stabilitatea prețurilor?

Poate BCE să facă orice dorește?

Independența băncilor centrale este dezbătută la nivel mondial. Dar de ce este atât de importantă? Înseamnă că acestea pot face orice doresc? Află mai multe despre motivul pentru care BCE este independentă, cum răspunde pentru acțiunile sale și care sunt avantajele pentru tine.

De ce este BCE independentă?

Ce este Banca Centrală Europeană?

Vrei să afli mai multe despre activitatea BCE și cum îți influențează viața de zi cu zi? Consultă materialul explicativ pentru a afla.

Ce este Banca Centrală Europeană?

BCE explică

Te grăbești? Urmărește videoclipurile explicative de un minut. În acest videoclip, colegul nostru Jean-François explică de ce faptul că suntem răspunzători pentru acțiunile noastre în fața Parlamentului European ne ajută să fim în legătură cu tine și să lucrăm în favoarea ta.

Consultă videoclipurile explicative
VREI SĂ AFLI MAI MULT?

Află mai multe despre BCE și politica sa monetară

Vorbește cu noi: inițiativa ECB Youth Dialogue

Deciziile pe care le adoptăm îți influențează viața de zi cu zi. De aceea, dorim să ne asigurăm că ai posibilitatea de a afla informații despre noi și activitatea noastră, dar și de a dialoga cu noi în mod direct. Scopul inițiativei ECB Youth Dialogue este chiar acesta.

Mai mult despre inițiativa ECB Youth Dialogue

Vizitează Centrul pentru vizitatori al BCE

Din păcate, vizitele la sediul BCE sunt, în prezent, suspendate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Poți face un tur virtual al Centrului pentru vizitatori pentru a afla mai multe informații despre noi și despre ce face BCE pentru tine.

Descoperă Centrul pentru vizitatori

Toate paginile din această secțiune