European Central Bank - eurosystem
Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Objašnjenja

U objašnjenjima jednostavnim jezikom tumačimo složene teme.

Cilj nam je složene teme povezane s radom središnjih banaka učiniti razumljivima širokoj publici. Jeste li se ikada zapitali kako na vas utječu odluke o monetarnoj politici ili što je bitcoin? Odgovore na ta i druga pitanja pronaći ćete u našim jednostavnim tekstovima, videima ili infografikama.

Zašto ESB želi održati stabilnost cijena?

Održavanje stabilnosti cijena glavni je ESB‑ov cilj. No što su »stabilne cijene«? I ne bi li nam svima bilo bolje kada bi cijene pale i sve pojeftinilo? Pročitajte više o stabilnosti cijena i zašto nam je svima korisna.

Zašto su stabilne cijene važne?

Smije li ESB činiti što god želi?

Širom svijeta raspravlja se o neovisnosti središnjih banaka. No zašto je njihova neovisnost toliko važna? Znači li to da smiju činiti što god žele? Doznajte više o razlozima za neovisnost ESB‑a, o tome kako odgovaramo za svoje postupke i o prednostima koje vam to donosi.

Zašto je ESB neovisan?

Što je Europska središnja banka?

Želite li znati čime se ESB bavi i kako njegov rad utječe na vašu svakodnevicu? Pronađite odgovore u sljedećem objašnjenju.

Što je Europska središnja banka?

ESB objašnjava

Žuri vam se? Pogledajte naše jednominutne videozapise iz serije »ESB objašnjava«. U sljedećem videu naš kolega Jean-François objašnjava kako nam to što za svoj rad odgovaramo Europskom parlamentu omogućuje da bolje radimo za vas i da se bolje povežemo s vama.

Videozapisi iz serije »ESB objašnjava«
ŽELITE LI ZNATI VIŠE?

Više o ESB‑u i našoj monetarnoj politici

Obratite nam se: Dijalog ESB-a s mladima

Odluke koje donosimo mogu utjecati na vašu svakodnevicu. Zbog toga vam, osim što pružamo informacije o nama i našim aktivnostima, želimo dati priliku da nam se obratite i razgovarate s nama. Dijalog ESB-a s mladima prilika je za takav razgovor.

Dijalog ESB‑a s mladima

Posjetite nas: ESB-ov centar za posjetitelje

Nažalost, posjeti ESB-u trenutačno su obustavljeni zbog pandemije koronavirusa. Pozivamo vas da virtualno razgledate naš centar za posjetitelje i naučite više o ESB-u i o tome što činimo za vas.

Centar za posjetitelje

Sve stranice u ovom odjeljku