European Central Bank - eurosystem
SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Explainere

I en explainer forklares et kompliceret emne i et letforståeligt sprog.

Med vores explainere forsøger vi at gøre komplekse centralbankspørgsmål forståelige for alle. Har du fx nogensinde tænkt på, hvordan ECB's pengepolitiske beslutninger påvirker dig, eller hvad bitcoin er? Få en forklaring på det hele i vores enkle tekster, videoer og infografikker.

Udforsk alle explainerne

Hvad er klimaoplysninger?

Klimaoplysninger er dokumenter, som virksomheder, banker og institutioner som fx ECB offentliggør om deres aktiviteters CO2-fodaftryk og deres eksponering for klimarisici. De fortæller os, hvor meget en organisations aktiviteter påvirker og påvirkes af klimaændringerne.

Explainer

Vi har sat renterne op. Hvad betyder det for dig?

Vi har sat renterne op. Hvorfor har vi gjort det? Hvordan påvirker renteforhøjelserne inflationen? Og hvad betyder vores beslutning for dig?

Explainer

Hvorfor er klimaændringer vigtige for ECB?

Klimaændringer medfører to former for risici for vores økonomi: fysiske risici og omstillingsrisici. Læs mere om, hvordan disse risici påvirker økonomien, vores mål om at holde priserne stabile og de banker, vi fører tilsyn med. Læs også om ECB's egen eksponering over for klimarisici.

Explainer

Kan ECB gøre lige, hvad den vil?

Centralbankernes uafhængighed er genstand for diskussioner over hele verden. Men hvorfor er det så vigtigt? Betyder det, at centralbanker kan gøre lige, hvad de vil? Få mere at vide om baggrunden for ECB's uafhængighed, hvordan vi holdes ansvarlige, og hvordan det kommer dig til gode.

Hvorfor er ECB uafhængig?

Hvad er Den Europæiske Centralbank (ECB)?

Vil du vide mere om, hvad ECB laver, og hvad ECB betyder for dig i dagligdagen? Få en nærmere forklaring i denne explainer.

Hvad er Den Europæiske Centralbank (ECB)?

ECB forklarer

Har du travlt? Se vores videoexplainere på ét minut. I denne video forklarer vores kollega Jean-François, hvordan det, at vi står til ansvar over for Europa-Parlamentet, hjælper os til at arbejde for dig og holde kontakt til dig.

Se vores videoexplainere
VIL DU VIDE MERE?

Få mere at vide om ECB og ECB's pengepolitik

Tal med os: ECB Youth Dialogue

De beslutninger, som vi træffer, påvirker din dagligdag. Derfor vil vi gerne, at du ikke blot hører om os og vores aktiviteter, men også har mulighed for at tale direkte med os. ECB Youth Dialogue giver dig denne mulighed.

Mere om ECB Youth Dialogue

Besøg os: ECB's besøgscenter

ECB's besøgscenter er åbent for fysiske og virtuelle besøg. Du kan også høre ekspertforedrag, hvor du lærer mere om ECB. Gå ind på siden Besøg os. Her finder du mere information om, hvad vi tilbyder, og hvordan du kan tilmelde dig et besøg eller et foredrag.

Besøg os

Alle sider i dette afsnit