European Central Bank - eurosystem
SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Explainere

I en explainer bliver et kompliceret emne forklaret i et letforståeligt sprog

Med vores explainere forsøger vi at gøre komplekse centralbankspørgsmål forståelige for alle. Har du fx nogensinde tænkt på, hvordan vores pengepolitiske beslutninger påvirker dig, eller hvad bitcoin er? Få en forklaring på det hele i vores enkle tekster, videoer og infografikker.

Udforsk alle explainerne

Hvor kommer centralbankers overskud og tab fra?

ECB og de nationale centralbanker har til opgave at fastholde prisstabilitet. Som en afledt effekt af dette arbejde kan der opstå overskud eller tab. Læs mere om, hvordan overskud og tab opstår, og hvad vi gør med dem.

Explainer

Vi har sat renterne op. Hvad betyder det for dig?

Vi satte renterne op igen i oktober. Hvorfor gjorde vi det? Hvordan påvirker renteforhøjelserne inflationen? Og hvad betyder vores beslutning for dig?

Explainer

Hvorfor er klimaændringer vigtige for ECB?

Klimaændringer medfører to former for risici for vores økonomi: fysiske risici og omstillingsrisici. Læs mere om, hvordan de påvirker økonomien og dermed vores mål om at holde priserne stabile, de banker, vi fører tilsyn med, og vores egen eksponering over for klimarisici.

Explainer

Kan ECB gøre lige, hvad den vil?

Centralbankuafhængighed er genstand for diskussioner over hele verden. Men hvorfor er det så vigtigt? Betyder det, at centralbanker kan gøre lige, hvad de vil? Få mere at vide om baggrunden for ECB's uafhængighed, hvordan vi holdes ansvarlige, og hvordan det kommer dig til gode.

Hvorfor er ECB uafhængig?

Hvad er Den Europæiske Centralbank (ECB)?

Vil du vide mere om, hvad ECB laver, og hvordan det påvirker din hverdag? Få en en nærmere forklaring i denne explainer.

Hvad er Den Europæiske Centralbank (ECB)?

ECB forklarer

Har du travlt? Se vores videoexplainere på ét minut. I denne video forklarer vores kollega Jean-François, hvordan det, at vi står til ansvar over for Europa-Parlamentet, hjælper os til at arbejde for dig og holde kontakt til dig.

Se vores videoexplainere
VIL DU VIDE MERE?

Få mere at vide om ECB og dens pengepolitik

Tal med os: ECB Youth Dialogue

De beslutninger, som vi træffer, påvirker din hverdag. Derfor vil vi gerne, at du ikke blot hører om os og vores aktiviteter, men også har mulighed for at tale direkte med os. ECB Youth Dialogue giver dig denne mulighed.

Mere om ECB Youth Dialogue

Besøg os: ECB's besøgscenter

ECB's besøgscenter er åbent for fysisk og virtuelt besøg. Desuden kan du høre ekspertforedrag, hvor du lærer mere om ECB. Gå ind på siden Besøg os. Her finder du mere information om, hvad vi tilbyder, og hvordan du anmoder om et besøg eller et foredrag.

Besøg os

Alle sider i dette afsnit