Besøg i Den Europæiske Centralbank

ECB's hovedbygning

Interesseret i ECB's arbejde, hovedbygningens arkitektur eller ECB's kunstsamling? Så er det muligt at besøge ECB's hovedbygning i Frankfurt am Mains Ostend til et foredrag eller få en rundvisning.

ECB er åben for besøg af både enkeltpersoner og grupper. Privatpersoner, elever/studerende, sociale organisationer og faglige sammenslutninger er alle lige velkomne.

Informative besøg

Besøgscentret

Kom og oplev vores nyligt åbnede besøgscenter og lær mere om pengepolitik, finansiel stabilitet, banktilsyn, betalingssystemer, euroen og EU. Centret anvender en kombination af tekst og visuelle og internaktive elementer. Lær mere om ECB's rolle som pengepolitisk myndighed bag euroen – den fælles valuta i 19 EU-lande – og hvad ECB gør for at bevare sikkerheden i banksektoren, både i og uden for euroområdet. 

Åbent for besøgende:
Mandag og fredag kl. 16.00
Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10.30
Besøgets længde:
90 minutter

Skræddersyet foredrag

Har deltagerne i din gruppe allerede en hel del viden om ECB's rolle og ansvarsområder, kan vi arrangere et skræddersyet besøg, som tager højde for særlige interesseområder. Her vil medarbejdere i ECB dele ud af deres ekspertviden på områder som pengepolitik, banktilsyn, statistik og den økonomiske udvikling. Deltagerne får også mulighed for at drøfte emner med vores eksperter og stille dem spørgsmål.

Åbent for besøgende:
Mandag og fredag kl. 10.30
Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 16.00
Besøgets længde:
90 - 180 minutter

Hvad enten man ønsker at besøge besøgscentret eller deltage i et skræddersyet foredrag bedes man sende en e-mail til visitor.centre@ecb.europa.eu med en nærmere angivelse af, hvilken type besøg der ønskes, samt foretrukne datoer og tidspunkter.

Ønskes et skræddersyet foredrag, bedes man angive, hvilken form for gruppe der er tale om, og hvilke emner der er af særlig interesse (min. 15 deltagere).

Førstegangsbesøgende har fortrinsret. Vi bestræber os på at sikre en rimelig balance med hensyn til de besøgendes nationalitet. Anmodninger om et besøg i besøgscentret behandles hovedsagelig efter først til mølle-princippet. Hvad angår de skræddersyede foredrag, tages der også hensyn til eventuelle multiplikatoreffekter (dvs. i hvor høj grad de informationer, gruppen får, vil blive formidlet videre til et bredere publikum).

Anmodningerne skal sendes senest fire uger – og ikke tidligere end tre måneder – i forvejen.

Besøg med fokus på arkitektur og kunst

Rundvisning for arkitekter og ingeniører

Hvis I er en gruppe med særlig ekspertise inden for arkitektur eller ingeniørvirksomhed og med en professionel interesse i vores hovedbygnings design, konstruktion og tekniske detaljer, har I mulighed for at deltage i en af de månedlige arkitekturrundvisninger beregnet for deltagere med en faglig interesse på området.

Rundvisninger:
Den sidste tirsdag i måneden, mellem kl. 16.00 og 17.30
Varighed:
90 minutter

For at deltage i en rundvisning skal I sende en e-mail til architecture@ecb.europa.eu og angive den fortrukne måned for jeres besøg, antal besøgende (skal være mellem 10 og 25) og navnet på jeres firma/gruppe. Vi vil gøre vores bedste for at give jer mulighed for at aflægge et besøg på den foretrukne dato. I bedes dog bemærke, at rundvisningerne er booket helt op indtil udgangen af marts 2018. 

Disse rundvisninger tilbydes udelukkende til grupper med særlig ekspertise på området og ikke til enkeltpersoner.


Rundvisning i ECB's kunstsamling

ECB's kunstsamling består af over 400 malerier, tegninger, fotografier, skulpturer og kunstgenstande. Fokus er moderne kunst. Besøgende har mulighed for at se nogle af disse værker.

Åbent for besøgende:
Den første tirsdag i måneden kl. 17.30
Besøgets længde:
60 minutter

Information om, hvordan man booker en rundvisning i ECB's kunstsamling, offentliggøres inden længe.

Andre former for besøg

Det jødiske mindesmærke

Under 2. verdenskrig brugte Gestapo kælderen under Grossmarkthalle, der nu er en del af ECB's hovedbygning, som opsamlingspunkt for næsten 10.000 jøder, der blev deporteret med tog til koncentrationslejre. Det mindesmærke, som er blevet opført på stedet, kan kun ses på en rundvisning.

Nærmere oplysninger om mulighederne for at komme på denne rundvisning, findes på webstedet Jüdisches Museum (kun på tysk).


Elsaesser-udstillingen

Grossmarkthalle, der er hovedbygningens centrum, blev designet af arkitekten Martin Elsaesser og opført i årene 1926-28. Bygningen var en af den tids største bygningskomplekser i Frankfurt samt den armerede betonbygning i verden, der havde den største frie spændvidde.

Flere oplysninger om Elsaesser-udstillingen fås på webstedet Grossmarkthalle Frankfurt (kun på tysk).