Besøg i Den Europæiske Centralbank

ECB's hovedbygning

Interesseret i ECB's arbejde, hovedbygningens arkitektur eller ECB's kunstsamling? Så er det muligt at besøge ECB's hovedbygning i Frankfurt am Mains Ostend til et foredrag eller at få en rundvisning.

ECB er åben for besøg af både enkeltpersoner og grupper. Medlemmer af offentligheden, elever/studerende, sociale organisationer og faglige sammenslutninger er alle lige velkomne.

Informative besøg

Besøg med et alment informationsindhold

Lær mere om ECB's rolle som pengepolitisk myndighed bag euroen – den fælles valuta i 19 EU-lande – og hvad ECB gør for at bevare sikkerheden i banksektoren, både i og uden for euroområdet. Hør mere om, hvordan ECB er organiseret, og hvordan centralbanken træffer beslutninger med det formål at beskytte værdien af dine penge og fastholde prisstabilitet i euroområdet.

Åbent for besøgende:
Mandag og fredag kl. 16.00
Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10.30
Besøgets længde:
90 minutter

Skræddersyede besøg

Hvis gruppen allerede ved en hel del om ECB's rolle og ansvarsområder, kan vi arrangere et skræddersyet besøg, som tager højde for gruppens specielle interesseområder. Her vil ECB-medarbejdere dele ud af deres ekspertviden på områder som pengepolitik og banktilsyn, statistik og den økonomiske udvikling. Besøget vil omfatte præsentationer og foredrag. Der bliver også mulighed for at drøfte emner med vores eksperter og stille dem spørgsmål.

Åbent for besøgende:
Mandag og fredag kl. 10.30
Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 16.00
Besøgets længde:
90 - 180 minutter

Hvad enten man ønsker et "besøg med et alment informationsindhold" eller et "skræddersyet besøg" bedes man sende en e-mail til visitor.centre@ecb.europa.eu med en nærmere angivelse af, hvilken type besøg der ønskes, samt foretrukne datoer og tidspunkter. Antal deltagere: minimum 15.

Ønskes et skræddersyet besøg, bedes man desuden angive, hvilken form for gruppe der er tale om, og hvilke emner der er af særlig interesse.

Førstegangsbesøgende har fortrinsret. Vi bestræber os på at sikre en rimelig balance med hensyn til de besøgendes nationalitet. Anmodninger om et besøg med et alment informationsindhold behandles hovedsagelig efter først til mølle-princippet. Hvad angår skræddersyede besøg, tages der også hensyn til eventuelle multiplikatoreffekter (dvs. i hvor høj grad de informationer, gruppen får, vil blive formidlet videre til et bredere publikum).

Anmodningerne skal sendes senest fire uger – og ikke tidligere end tre måneder – i forvejen.

Besøg med fokus på arkitektur og kunst

Arkitekturrundvisning

Hvis du har en professionel interesse i vores hovedbygnings design, konstruktion eller tekniske detaljer, er det muligt at deltage i en af de månedlige arkitekturrundvisninger beregnet for deltagere med en faglig interesse på området.

Rundvisninger:
Fra september 2017, den sidste tirsdag i måneden, mellem kl. 16.00 og 17.30
Varighed:
90 minutter

For at deltage i en rundvisning skal du sende en e-mail til architecture@ecb.europa.eu og angive foretrukne datoer. Antal deltagere pr. gruppe: mellem 10 og 25.


Rundvisning i ECB's kunstsamling

ECB's kunstsamling består af over 400 malerier, tegninger, fotos, skulpturer og kunstgenstande. Fokus er moderne kunst. Som besøgende har man mulighed for at se nogle af disse værker.

Åbent for besøgende:
Fra september 2017, den første tirsdag i måneden kl. 17.30
Besøgets længde:
60 minutter

Information om, hvordan man booker en rundvisning i ECB's kunstsamling, offentliggøres inden længe.

Andre former for besøg

Det jødiske mindesmærke

Under 2. verdenskrig brugte Gestapo kælderen under Grossmarkthalle, der nu er en del af ECB's hovedbygning, som opsamlingssted for næsten 10.000 jøder, før de blev deporteret med tog til koncentrationslejre. Det mindesmærke, som er blevet opført på stedet, kan kun ses på en rundvisning.

Nærmere oplysninger om mulighederne for at komme på denne rundvisning, findes på webstedet Jüdisches Museum (kun på tysk).


Elsaesser-udstillingen

Grossmarkthalle, der er hovedbygningens centrum, blev designet af arkitekten Martin Elsaesser og opført i årene 1926-28. Bygningen var en af den tids største bygningskomplekser i Frankfurt samt den armerede betonbygning i verden, der havde den største frie spændvidde.

Flere oplysninger om Elsaesser-udstillingen kan fås ved at kontakte Martin Elsaesser Stiftung direkte (kun på tysk).

Besøgscenter

ECB planlægger at åbne et besøgscenter i hovedbygningen. Her kan besøgende få et indblik i vores målsætning, arbejde og arbejdsplads.