European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Bezoek ons

Bedankt voor uw interesse in de Europese Centrale Bank (ECB).

Omdat de vraag naar bezoeken en lezingen momenteel groot is, kunnen we misschien niet alle verzoeken op de gewenste data inwilligen.

Graag maken we u er ook op attent dat ons bezoekerscentrum vanwege onderhoudswerkzaamheden van 1 augustus tot en met 4 september 2023 gesloten is.

We danken u voor het begrip en hopen u spoedig bij de ECB te kunnen verwelkomen, hetzij ter plaatse, hetzij virtueel.

We willen transparant, toegankelijk en begrijpelijk zijn voor alle burgers

Het bezoekerscentrum van de ECB bevindt zich in het hoofdgebouw van de ECB in Frankfurt am Main, Duitsland. Hier komt u op een interactieve manier meer te weten over de rol en verantwoordelijkheden van de ECB en krijgt u een beter inzicht in wat onze beslissingen betekenen voor uw dagelijks leven.

Waarom is prijsstabiliteit belangrijk en wat betekent dit voor uw koopkracht? Hoe zorgen we ervoor dat uw spaargeld bij de bank veilig is? Wat zijn de belangrijkste resultaten van de euro?

Meer weten? Bekijk hieronder de activiteiten van het bezoekerscentrum van de ECB!

Activiteiten ter plaatse

Rondleidingen

Bij een rondleiding krijgt u van ECB-medewerkers een overzicht van de taken en verantwoordelijkheden van de ECB. De rondleiding duurt 90 minuten en omvat interactieve elementen, video’s en vraag-en-antwoordsessies. Rondleidingen zijn gratis.

Vraag een rondleiding aan

Specialistische lezingen

Lezingen over specifieke onderwerpen (monetair beleid, de euro, bankentoezicht, enz.) zijn gericht op groepen met een goed inzicht in het mandaat van de ECB. Deze lezingen duren 90 minuten en zijn gratis.

Vraag een lezing aan

Virtuele activiteiten

Virtuele presentaties van het bezoekerscentrum

Onze virtuele presentaties van het bezoekerscentrum duren 75 minuten. U krijgt een overzicht van de rol en de verantwoordelijkheden van de ECB en er is gelegenheid om vragen te stellen. Virtuele presentaties zijn gratis.

Vraag een virtuele presentatie aan

Specialistische virtuele lezingen

Virtuele lezingen over specifieke onderwerpen (monetair beleid, de euro, bankentoezicht, enz.) zijn gericht op groepen met een goed inzicht in het mandaat van de ECB. Deze lezingen duren 75 minuten en zijn gratis.

Vraag een virtuele lezing aan

Virtuele rondleiding 

Doe de virtuele rondleiding, zo kunt u altijd een kijkje nemen in ons bezoekerscentrum, waar u ook bent. Hebt u een VR-headset? Zet die dan op voor een nog intensere ervaring! 


Doe de virtuele rondleiding
ZIE OOK

Meer informatie over verwante onderwerpen

Bekijk ons bezoekerscentrum

Onze fotogalerij

Voordat u deelneemt ...

Onze huisregels

Nuttige informatie

Contact en bereikbaarheid

Alle pagina's in dit deel