European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

De ECB bezoeken

We willen transparant, toegankelijk en verstaanbaar zijn voor alle burgers

Het bezoekerscentrum van de ECB bevindt zich in het hoofdgebouw van de ECB in Frankfurt am Main, Duitsland. Hier komt u op een interactieve manier meer te weten over de rol en verantwoordelijkheden van de ECB en krijgt u een beter inzicht in wat onze beslissingen betekenen voor uw dagelijks leven.

Waarom is prijsstabiliteit belangrijk en wat betekent dit voor uw koopkracht? Hoe zorgen we ervoor dat uw spaargeld bij de bank veilig is? Wat zijn de belangrijkste resultaten van de euro?

Meer weten? Bekijk hieronder de activiteiten van het bezoekerscentrum van de ECB!

Activiteiten ter plaatse

Rondleidingen

Bij een rondleiding krijgt u van ECB-medewerkers een overzicht van de taken en verantwoordelijkheden van de ECB. De rondleiding duurt 75 minuten en omvat interactieve elementen, video’s en vraag-en-antwoordsessies. Rondleidingen zijn gratis en moeten drie weken tot drie maanden van tevoren worden aangevraagd.


Vraag een rondleiding aan

Specialistische  lezingen

Lezingen over specifieke onderwerpen (bijv. monetair beleid, de euro, bankentoezicht) zijn gericht op groepen met kennis van het mandaat van de ECB en vinden op aanvraag plaats. Deze lezingen duren 75 minuten, zijn gratis en moeten drie weken tot drie maanden van tevoren worden aangevraagd.

Vraag een lezing aan

Virtuele activiteiten

Virtuele presentaties in het bezoekerscentrum

Onze virtuele presentaties in het bezoekerscentrum duren 75 minuten en worden gegeven in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands. U krijgt een overzicht van de rol en verantwoordelijkheden van de ECB en er is gelegenheid om vragen te stellen. Ze zijn gratis en moeten drie weken tot drie maanden van tevoren worden aangevraagd. 

Vraag een virtuele presentatie aan

Specialistische virtuele lezingen

Virtuele lezingen over specifieke onderwerpen (bijv. monetair beleid, de euro, bankentoezicht) zijn gericht op groepen met kennis van het mandaat van de ECB en vinden op aanvraag plaats. Deze lezingen duren 75 minuten, zijn gratis en moeten drie weken tot drie maanden van tevoren worden aangevraagd. 

Vraag een virtuele lezing aan

Virtuele rondleiding 

Doe de virtuele rondleiding, zo kunt u altijd een kijkje nemen in ons bezoekerscentrum, waar u ook bent. En als u een VR-headset heeft, zet die dan op voor een nog intensere ervaring! 


Doe de virtuele rondleiding
ZIE OOK

Meer informatie over verwante onderwerpen

Bekijk ons bezoekerscentrum

Onze fotogalerij

Voordat u deelneemt...

Onze huisregels

Nuttige informatie

Contact en bereikbaarheid

Alle pagina's in dit deel