Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Overige bezoeken

Een bezoek aan het Joods monument

In een donker hoofdstuk van de geschiedenis van het hoofdgebouw werd de kelder van de Grossmarkthalle in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als het verzamelpunt voor bijna 10.000 joden die vandaar per trein naar concentratiekampen werden gedeporteerd.

Het is mogelijk het gedenkmonument bij het hoofdgebouw te bezoeken door u op te geven voor een door het Joods Museum van Frankfurt am Main georganiseerde rondleiding. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het Jüdisches Museum (alleen beschikbaar in het Duits).

Elsaesser-tentoonstelling

De Grossmarkthalle in het hart van het hoofdgebouw is ontworpen door de architect Martin Elsaesser en is gebouwd tussen 1926 en 1928. Het was indertijd niet alleen een van de grootste gebouwencomplexen in Frankfurt, maar ook de constructie met de grootste vrije overspanning van gewapend beton ter wereld.

U kunt de Elsaesser-tentoonstelling in de Grossmarkthalle bezoeken door u op te geven voor een door de Elsaesser-Stichting georganiseerde rondleiding. Meer informatie over de Elsaesser-tentoonstelling is te vinden op Grossmarkthalle Frankfurt (alleen beschikbaar in het Duits).

Alle pagina's in dit deel