Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Drugi obiski

Obisk judovskega obeležja

V temačnem obdobju zgodovine glavne stavbe so se kletni prostori Grossmarkthalle med drugo svetovno vojno uporabljali kot zbirni center za skoraj 10.000 Judov, ki so bili nato z vlaki deportirani v koncentracijska taborišča.

Spominsko obeležje lahko obiščete, če se prijavite za enega od vodenih ogledov, ki jih organizira judovski muzej v Frankfurtu. Če se želite udeležiti tega ogleda, obiščite spletno mesto muzeja Jüdisches Museum (samo v nemščini).

Razstava o Martinu Elsaesserju

Grossmarkthalle, ki se nahaja v jedru glavne stavbe, je zasnoval arhitekt Martin Elsaesser, zgrajena pa je bila med letoma 1926 in 1928. Ob izgradnji je bila eden največjih stavbnih kompleksov v Frankfurtu in največja samonosilna konstrukcija iz armiranega betona na svetu.

Razstavo o Martinu Elsaesserju, ki se nahaja v Grossmarkthalle, si lahko ogledate, če se prijavite za enega od vodenih ogledov, ki jih organizira Ustanova Elsaesser. Za več informacij o razstavi o Martinu Elsaesserju obiščite spletno mesto Grossmarkthalle Frankfurt (samo v nemščini).

Vse strani v tem razdelku