Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Άλλες επισκέψεις

Επίσκεψη στο εβραϊκό μνημείο

Σε ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας του κτιρίου, το υπόγειο της Großmarkthalle χρησιμοποιήθηκε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως σημείο συγκέντρωσης 10.000 περίπου Εβραίων οι οποίοι στάλθηκαν από εκεί με τρένα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μπορεί κανείς να επισκεφθεί το μνημείο το οποίο έχει ανεγερθεί στον χώρο δηλώνοντας συμμετοχή σε ξενάγηση που διοργανώνει το Εβραϊκό Μουσείο της Φρανκφούρτης. Αν επιθυμείτε να λάβετε μέρος σε αυτήν την ξενάγηση, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο του Εβραϊκού Μουσείου της Φρανκφούρτης (μόνο στα γερμανικά).

Έκθεση για τον Martin Elsaesser

Η Großmarkthalle που βρίσκεται στον πυρήνα του κεντρικού κτιρίου σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Martin Elsaesser και κατασκευάστηκε την περίοδο 1926-1928. Την εποχή εκείνη αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα κτιριακά συγκροτήματα της Φρανκφούρτης, καθώς και τη μεγαλύτερη κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα χωρίς υποστυλώματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση για τον Martin Elsaesser η οποία στεγάζεται στην Großmarkthalle δηλώνοντας συμμετοχή σε ξενάγηση που οργανώνει το ίδρυμα Elsaesser. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση για τον Martin Elsaesser, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο Großmarkthalle Frankfurt (μόνο στα γερμανικά).

Όλες οι σελίδες σε αυτήν την ενότητα