Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter

Andra besök

Besök det judiska minnesmärket

I ett mörkt kapitel i huvudbyggnadens historia användes källaren i Grossmarkthalle under andra världskriget som uppsamlingspunkt för de uppåt 10 000 judar som med tåg deporterades till koncentrationsläger.

Du kan besöka minnesmärket genom att anmäla dig till en guidad rundvisning som anordnas av Judiska museet i Frankfurt. Om du vill gå den här guidade rundvisningen, gå in på webbplatsen för Judiska museet i Frankfurt (endast på tyska).

Elsaesser-utställning

Grossmarkthalle, belägen i huvudbyggnadens mitt, ritades av arkitekten Martin Elsaesser och byggdes 1926–1928. På den tiden var den en av de största byggnaderna i Frankfurt och dessutom världens största självbärande struktur av armerad betong.

Du kan besöka Elsaesser-utställningen i Grossmarkthalle genom att anmäla dig till en guidad rundvisning anordnad av Elsaesser-stiftelsen. För mer information,  besök Grossmarkthalle Frankfurt (endast på tyska).

Alla sidor i detta avsnitt